Politiediensten bundelen krachten bij grenscontroles Putte, Ossendrecht en Huijbergen

Foto: Pixabay. Bron: Politieteam Bergen op Zoom / Facebook

PUTTE / OSSENDRECHT / HUIJBERGEN – De Nederlandse en Belgische politie hebben woensdagmiddag een gezamenlijke controle gehouden bij een drietal grensovergangen: in de dorpskernen van Huijbergen en Ossendrecht en in Putte aan de Grensstraat. De gecoördineerde actie verliep in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee en de Buurtpreventieteams van de drie dorpen, zo meldt Politieteam Bergen op Zoom via social media.

Bij de controleactie is onder anderen een automobilist aangehouden die onder invloed van drugs achter het stuur zat; deze kreeg een rijverbod van 24 uur opgelegd. Daarnaast zijn diverse personen aangesproken die in afwachting waren van drugskoeriers. Ook is een vrouw teruggevonden die eerder als vermist was opgegeven. En ook verleende de politie bijstand bij een melding van een personentransport van illegalen, die in een koelwagen verstopt zouden zitten.

Bekeuringen

De controles vonden plaats tussen 14.00 uur en 22.00 uur. Dat leverde de volgende bekeuringen op: één bekeuring voor het niet tonen van het rijbewijs; tweemaal verbaal voor het bezit van softdrugs (minder dan 5 gram); éénmaal verbaal voor het bezit van 3 joints (België); éém keer verbaal voor het voorhanden hebben van een mes (België). Ook is een bestelbus van de weg geplukt die in een dermate slechte staat verkeerde, dat deze niet verder kon rijden en moest worden weggesleept. Tijdens de grensactie zijn diverse alcoholcontroles uitgevoerd, waarbij ongeveer 40 blaastesten zijn afgenomen. Verder zijn meerdere waarschuwingen gegeven voor gebreken aan voertuigen, zoals kapotte verlichting.

Wachten op drugsdealers

Onderweg naar de controle plaats in Putte, zijn bij de Joodse begraafplaats in Putte een drietal 'wachtende' voertuigen aangetroffen. Deze zijn staande gehouden en gecontroleerd. De personen verklaarden daar te wachten op een dealer van wiet. Het betrof in alledrie de gevallen Belgische voertuigen met Belgische inzittenden. Tenslotte is door het controleteam nog ondersteuning gegeven bij diverse voorkomende meldingen, waarbij onder meer hulp is verleend aan een  gevallen mevrouw.