Herdertjestocht trekt weer door straten van Woensdrecht

Iedereen is welkom bij de Herdertjestocht in Woensdrecht! (Foto: Herdertjestocht  Woensdrecht / Fran Bamburst)

WOENSDRECHT – Vandaag (zondag 23 december) trekt de jaarlijkse Herdertjestocht weer door de dorpskern van Woensdrecht! De tocht beleeft alweer de 18e editie, die wordt georganiseerd door Buurtvereniging De Straat. Dit jaar is het thema van de Herdertjestocht: "Sterren stralen!" De tocht vertrekt om 18.30 uur zondagavond, vanaf de St Josefkerk. De deuren zijn al om 17.45 geopend waarbij popkoor Dazzl kerstliedjes ten gehore brengt. Ook zijn in de kerk de kleurplaten te zien die kinderen hebben ingekleurd.

De tocht is een ware belevenis voor jong én  oud, en de straten van Woensdrecht zijn deze avond het decor voor het Kerstverhaal. Daarbij zijn taferelen te zien zoals deze ook in het Evangelie van Lucas worden verteld: zoals het vertrek van Josef en Maria naar de stal van Betlehem, de aanbidding van het kindeke Jezus en de komst van de Drie Wijzen uit het Oosten. Ook zijn er échte dieren te zien zoals de ezel en een aantal schapen. De tocht sluit af bij de Kerststal in Woensdrecht en dan is er voor de kinderen warme chocomel en beschuit met muisjes, zo laat de organisatie weten. Iedereen kan meedoen en kinderen kunnen, als ze dat willen, ook als herder verkleed meelopen!

Video: De Herdertjestocht is een jaarlijkse traditie op de laatste zondag voor Kerstmis. Deze beelden zijn van enkele jaren geleden. (Bron: Facebook / Herdertjestocht Woensdrecht)