Grensregio gaat nauwer samenwerken op gebied van veiligheid

Burgemeester Adrtiaansen ondertekent namens de gemeente Woensdrecht het convenant. (Foto: Veiligjeidsregio MWB / gemeente Woensdrecht)

HOOGSTRATEN / HOOGERHEIDE – Burgemeester Steven Adriaansen heeft donderdag namens Woensdrecht een convenant medeondertekend, waarmee samenwerking op het gebied van crisisbeheersing tussen grensgemeenten uit Midden- en West-Brabant en de Vlaamse provincie Antwerpen nu officieel vastligt.

Het convenant is in het Belgische Hoogstraten ondertekend door vertegenwoordigers van weerszijden van de grens: de gouverneur van de provincie Antwerpen, de  vicevoorzitter van Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, vertegenwoordigers van de hulpdiensten en tal van burgemeesters uit de beide regio’s.

Actieplan

De regio’s stellen elk jaar samen een concreet actieplan op, zo is bekendgemaakt: Op de agenda voor 2017 staat de grensoverschrijdende risico’s verder in kaart brengen, de samenwerking tussen de Nederlandse en Belgische brandweerkorpsen stroomlijnen, de procedures van de meldkamers Antwerpen en Tilburg harmoniseren, verbindingspersonen aanduiden en elkaars informatiesystemen leren gebruiken.

Bron: gemeente Woensrecht / Veiligheidsregio MWB