Gemeente komt minima tegemoet met collectieve zorgverzekering

Foto: Pixabay

HOOGERHEIDE – Om mensen met hoge zorgkosten en een laag inkomen tegemoet te komen, biedt de gemeente Woensdrecht ook in 2019 een collectieve zorgverzekering via VGZ aan. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders bekendgemaakt. De gemeente draagt bij aan de maandelijkse ziektekosten voor iedereen met een inkomen tot maximaal 120% van de bijstandsnorm. Aanmelden kan online tot en met 31 december. 

Verantwoordelijk portefeuillehouder Lars van der Beek: “De verzekering is geschikt voor chronisch zieken, mensen met een beperking of andere mensen die met hoge zorgkosten geconfronteerd worden, terwijl hun inkomen beperkt is. Maar deze gemeentepolis staat ook open voor anderen die rondom de inkomensgrens leven en zekerheid zoeken in een zorgverzekering met ruime dekking. Er is geen medische selectie.”

Ruime vergoedingen

De verzekering kent twee pakketten, aldus de lokale bewindsman. "Beide kennen ruime vergoedingen voor onder andere brillen/lenzen, fysiotherapie, tandartskosten, orthodontie en voetzorg." Ook de eigen bijdragen Wmo worden vergoed. Daarnaast wordt met pakket-2 het eigen risico van € 385 meeverzekerd.

Gemeentelijke bijdrage

Doordat de gemeente bijdraagt aan de maandelijkse kosten, wordt het totaalpakket interessant wanneer u hoge ziektekosten heeft en uw inkomen zich bevindt onder 120% van de bijstandsnorm. Van der Beek: “De zorgverzekering is voor veel mensen een behoorlijke uitgavenpost. Doordat de dekking van de VGZ-gemeentepolis goed is, komen mensen voor minder verrassingen te staan als het gaat om zorguitgaven. Een verzekering met de laagste premie is uiteindelijk niet voor iedereen de voordeligste keuze.”

Persoonlijk advies

Via www.gezondverzekerd.nl kunnen mensen snel zien of ze in aanmerking komen voor deze verzekering. Daarnaast kan het voorzieningenteam van de BWI een persoonlijke doorrekening maken. Ook het recht op zorgtoeslag, waardoor de maandelijkse kosten lager uitvallen, wordt daar bijvoorbeeld in meegenomen.

Aanmelden

  • Aanmelden voor de zorgverzekering kan online tot en met 31 december 2018 op www.gezondverzekerd.nl. Is er hulp nodig bij het aanmelden? Dan kunnen mensen terecht bij het voorzieningenteam van de BWI, Kromstraat 4 in Hoogerheide op dinsdag tussen 10.00 en 11.00 uur en donderdag tussen 13.00 en 14.00 uur. Of bel naar: 0164 672049. VGZ regelt de opzegging van de oude zorgverzekering. Bij vragen is VGZ bereikbaar op telefoonnummer 0900 – 77 99 771 (gebruikelijke belkosten). Het complete vergoedingenoverzicht staat op www.vgz.nl/gemeentepakket.