Gall & Gall Hoogerheide heeft het állemaal!

Liesbeth Clarijs (links op de foto) en Ilse Oomen. Volgende foto's: het team van Gall & Gall Hoogerheide en de nieuwe winkel aan de Haviksberg. (Tekst: Han Verbeem, foto's: Hans-Jorg van Broekhoven) 

HOOGERHEIDE – Het nieuwe winkelcentrum aan de Haviksberg is de kroon op de herinrichting van de Scheldeweg. Het gebied van de voormalige brandweerkazerne is getransformeerd naar een modern en tegelijkertijd karakteristiek nieuw winkelhart. Volop parkeergelegenheid en alles binnen handbereik. Sinds de feestelijke start in september hebben inmiddels drie winkels de deuren geopend voor het winkelend publiek: de nieuwe Albert Heijn, de Aldi en ook drankenwinkel Gall & Gall Hoogerheide. Bijzonder is, dat deze Gall & Gall door de lokale ondernemers Liesbeth Clarijs en Ilse Oomen wordt gerund. Liesbeth vertelt over haar keuze voor het ondernemerschap én voor de verhuizing naar het nieuwe winkelcentrum.

Jarenlang was Gall & Gall Hoogerheide te vinden aan de Huijbergseweg en groeide uit tot een begrip in Hoogerheide én de wijde omgeving. Waarom dan verkassen? "De Haviksberg is gelegen op een unieke locatie. Dít is het gebied waar Brabant Zeeland én Vlaanderen kust", zegt de onderneemster lachend. Daarmee verwijst ze naar het bekende gedichtje over de Brabantse Wal. En het klopt ook helemaal, zo laat ze zien: vanaf het parkeerterrein voor haar winkel toont Liesbeth het weidse uitzicht dat de drie landstreken samenbrengt. Vanachter de Scheldeweg strekt de westelijke horizon zich uit van het Antwerpse havengebied tot aan de windmolens van het kanaal bij Rilland-Bath. En aan de oostzijde zie je de bomen van het Brabantse achterland. "De ideale plaats voor het nieuwe winkelhart van Hoogerheide", zo zegt Liesbeth. 

Wijncultuur

Zelf komt Liesbeth Clarijs van Ossendrecht, waar ze geboren en getogen is. Ze begon haar loopbaan in de zorgsector, bij ziekenhuis Lievensberg (nu: Bravis) in Bergen op Zoom. Via een specialist op haar afdeling, die een échte wijnliefhebber is, maakte ze kennis met de wijncultuur. Zo ging ze zich verdiepen in  de achtergronden van wijn, met de talloze soorten en smaakvariaties. Uiteindelijk maakte ze de keuze en gooide het roer om. Liesbeth verwisselde haar baan bij het ziekenhuis voor het ondernemerschap en begon haar eigen Gall & Gall-winkel. Sinds zes jaar wordt ze daarbij ondersteund door haar levenspartner Ilse. "En natuurlijk kunnen we niet zonder ons enthousiaste team van medewerkers, waardoor we in staat zijn de winkel dagelijks te openen",  

Lokaal ondernemerschap

De ruim opgezette winkel -aanzienlijk groter dan de gemiddelde Gall & Gall- aan de Haviksberg heeft een uitgelezen assortiment aan wijnen en dranken. Van de klassieke Franse chateauwijnen tot de wijnen uit overzeese gebieden zoals Chili en Nieuw-Zeeland. Maar ook dichter in de buurt, zoals de énige echte Woensdrechtse wijnen van Domaine de Brabantse Wal uit Ossendrecht en de bieren van de Volksabdij. Of de Brabantse Walnotenlikeur uit Hoogerheide. "We vinden het belangrijk om met lokale ondernemers samen te werken", zegt Liesbeth. 

Whiskey Four

Noemenswaardig is ook het ruime aanbod van bijzondere whiskey's. Bijvoorbeeld de Whiskey Four, een eerbetoon aan het beroemde demonstratieteam van de Koninklijke Luchtmacht. Het team voerde in de jaren '50 en '60 vanuit de vliegbasis tal van luchtdemonstraties uit met een viertal Thunderbirds (Lockheed-33), maar de shows stopten na een noodlottig ongeval in 1966. Veel oudere inwoners van Woensdrecht kunnen zich het Whiskey Four-team nog herinneren. Nu is de historische naam dan ook vereeuwigd in een échte whiskey, die binnenkort weer te vinden is in de winkelschappen bij Gall & Gall Hoogerheide. En hoe deze smaakt? Spectactulair en verrassend, nét zoals de luchtshows van weleer.

Afleveren en thuisbezorgen

De nieuwe Gall & Gall Hoogerheide is elke dag geopend, zeven dagen per week: maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 20.00 uur en op zondag van 9.00 tot 18.00 uur. Het is mogelijk om dranken via internet te bestellen en deze af te laten leveren aan de Haviksberg, zodat het pakket daar kant en klaar opgehaald kan worden. "Vanaf bestellingen boven de 50 euro bezorgen we ook thuis, binnen de gemeente Woensdrecht", merkt Liesbeth op.

Acties en aanbiedingen: nu óók op KijkopWoensdrecht.nl

De Gall & Gall-winkels zijn bekend vanwege de acties en aanbiedingen waarbij soms flinke kortingen gegeven worden. Zo ook bij Gall & Gall Hoogerheide. De acties zijn voortaan ook op KijkopWoensdrecht te zien, want Gall & Gall Hoogerheide heeft ervoor gekozen om deel te nemen aan het bedrijvendeel van het platform. "KijkopWoensdrecht heeft een breed bereik, zowel bij de inwoners van Woensdrecht maar ook in de directe omgeving. Daarom vinden we het belangrijk om ook op dit platform zichtbaar te zijn."