Extra coronamaatregelen tijdens Woensdrecht Wielerzomer

(Ingezonden bericht. Bron: gemeente Woensdrecht)

HOOGERHEIDE / HUIJBERGEN – De wielercomités Hoogerheide en Huijbergen hebben het initiatief genomen om deze zomer de Woensdrechtse Wielerzomer te organiseren met een wielerwedstrijd in ieder dorp. De gemeente Woensdrecht staat bekend om zijn wielerkoersen, maar natuurlijk hebben we wel met een bijzondere situatie te maken rondom het coronavirus. Verspreiding van het virus moet vermeden worden en daartoe zijn een aantal voorwaarden gesteld aan de organisatie van de Woensdrechtse Wielerzomer.

Hans de Waal, wethouder sport: “Woensdrecht is een wielergemeente, maar vanwege corona zijn er veel evenementen niet doorgegaan. Dit is heel logisch, maar wel jammer. Samen met de organiserende comités zijn we dan ook om tafel gegaan om te kijken hoe hier vorm aan gegeven kon worden, met inachtneming van de coronamaatregelen. Onlangs is daar bovenop het oranje reisadvies van en naar de provincie Antwerpen gekomen. We zijn tot afspraken gekomen waarmee het zowel voor de renners als het publiek mogelijk is om de wedstrijden veilig door te laten gaan. Hierbij is het evenement uiteraard naast de geldende noodverordening gelegd en er is uitgebreid overleg geweest met de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant”.

Maatregelen

De belangrijkste afspraken rondom de wielerwedstrijden zijn als volgt:

De renners:

  • Vanwege het reisadvies van en naar de provincie Antwerpen zijn Belgische renners uitgesloten van deelname;
  • De renners dienen zich voor en na de wedstrijd te houden aan de voor iedereen geldende coronamaatregelen.

De parcoursen:

  • Alle parcoursen zijn aan de rand van de dorpen (veelal poldergebied);
  • De start/finish is afgebakend gebied waar publiek niet kan gaan staan. Bovendien wordt het aantal mensen binnen het afgebakende gebied gemonitord.
  • Drukke plaatsen worden zoveel mogelijk vermeden.

Publiek en begeleiding:

  • U kunt langs het parcours komen kijken, maar houdt u zich wel aan de voor iedereen geldende coronamaatregelen: blijf bij klachten thuis, houd 1,5 meter afstand van anderen, was uw handen regelmatig en hoest/nies in uw elleboog. Bij de start/finish kunt u niet staan én schreeuwen/zingen langs het parcours mag niet. Er zijn voldoende corona-stewards aanwezig om hierop toe te zien, volg a.u.b. hun aanwijzingen op;
  • Verkeersregelaars worden ingezet en verzoeken Belgische bezoekers terug te keren vanwege het oranje reisadvies.

(Illustratie: Pixabay)