Enquete over gedeelde mobiliteit in Woensdrecht en de regio

Ingezonden bericht, bewerkt door de redactie. Foto: Pixabay / Eduardo Davad

HOOGERHEIDE / WEST-BRABANT – Om optimaal in te kunnen spelen op nieuwe ontwikkelingen gaan Woensdrecht en overige gemeenten in West-Brabant, het samenwerkingsverband Regio West-Brabant en de provincie samen het mobiliteitssysteem vernieuwen. Om achter de behoeftes van reizigers te komen wordt er sinds 11 februari een enquête gehouden.

De wereld van mobiliteit is in verandering, aldus de gemeente Woensdrecht. “Steeds meer nieuwe vormen van vervoer komen beschikbaar en mensen kiezen steeds vaker voor gebruik in plaats van bezit. Denk bijvoorbeeld aan deelauto’s of deelfietsen. Dat is ook hard nodig, wat het wordt steeds drukker op onze wegen.” Alle verschillende vervoersvormen die een reiziger nodig heeft én beschikbaar zijn om van A naar B te komen, worden aangeduid als een mobiliteitssysteem.

Denk mee!
Het is belangrijk om erachter te komen wat reizigers graag willen, zodat juist de inwoners van West-Brabant maximaal profijt hebben van het nieuwe mobiliteitssysteem. “Daarvoor hebben wij jouw hulp nodig”, aldys de gemeente. “Doe mee met de enquête voor gedeelde mobiliteit en laat jouw mening horen. Je kunt mee doen van 11 februari tot en met 23 februari. Bovendien maak je door deelname kans op mooie prijzen.” Klik hier om mee te doen.

De reiziger centraal
Bij het ontwikkelen van nieuw mobiliteitssysteem staat de reiziger centraal. “Hoe zou een vernieuwd mobiliteitssysteem er ongeveer uit kunnen zien voor reizigers? In West-Brabant kan iedereen straks van halte naar halte met bijvoorbeeld een bus, maar wellicht ook met een Flex-concept of een deelsysteem.” In een goed ontwikkeld mobiliteitssysteem kan de reiziger altijd met maximaal één overstap de dichtstbijzijnde stations in Breda, Roosendaal, Bergen op Zoom en ’s-Hertogenbosch bereiken.

Wil je meer informatie over gedeelde mobiliteit? Klik hier.