Drugsrijder (21) na dollemansrit aangehouden in Bergen op Zoom

Foto: Pixabay

HOOGERHEIDE – Maandagmiddag is een 21-jarige man uit Hoogerheide aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet en roekeloos rijgedrag. De automobilist negeerde een stopteken op de snelweg A4 en ging er in hoge snelheid vandoor maar kon in Bergen op Zoom alsnog worden aangehouden. De man had een tas met ongeveer 100 gram wiet bij zich, die hij onderweg uit de auto had gegooid. De drugsrijder is in verzekering gesteld, zo meldt de politie, en zit nog vast in een politiecellencomplex.

Surveillerende agenten zagen de auto rond tien voor drie 's middags voorbij rijden over de A4, waarbij het verdacht rijgedrag opviel. Na controle van de kentekengegevens bleek dat de auto eerder betrokken was bij drugsgerelateerde zaken, aldus de poilite. Hierop besloten de agenten de auto en de bestuurder te controleren. "Ze gaven het voertuig een stopteken, maar de bestuurder gaf hier geen gehoor aan. Hij verhoogde zijn snelheid en maakte verschillende gevaarlijke verkeersovertredingen." Zo nam de verdachte bijvoorbeeld een rotonde via de linkerkant en reed ongeveer 160 km/u maximaal 80 is toegestaan.

Achtervolging

De agenten zetten de achtervolging in, maar konden niet voorkomen dat ze de auto in een woonwijk eventjes uit het oog verloren. "Inmiddels waren ook andere politie-eenheden op de hoogte gesteld dat de achtervolging gaande was. Een paar minuutjes later werd de auto, zonder bestuurder, aangetroffen op een parkeerplaats aan de Olympialaan in Bergen op Zoom." De wagen is door een takelbedrijf weggesleept en naar een onderzoeksplaats gebracht van het team Forensische Opsporing.

Tas met hennep

Vervolgens meldde zich een getuige, die gezien dat er een plastic boodschappentas uit de achtervolgde auto was gegooid. "De tas die door de getuige was omschreven, werd aangetroffen op de Antwerpsestraatweg in Bergen op Zoom. In de tas zat ongeveer 100 gram hennep. De bestuurder van de auto was door politiemensen intussen ook gevonden." De man liep in de richting van de Langeweg in Bergen op Zoom en gedroeg zich verdacht. "Hij liep schichtig om zich heen te kijken en toen agenten vroegen of hij soms de sleutel van een auto bij zich had, kwam de sleutel van het achtervolgde voertuig uit zijn zak. De man is aangehouden en overgebracht naar een politiecel." De Hoogerheidenaar wordt dinsdag verder gehoord over de zaak. "Omdat de man zoveel gevaarlijke toeren uithaalde in de auto, wordt bekeken of zijn rijbewijs kan worden ingevorderd", laat de politie weten. "Dit gaat in overleg met de Officier van Justitie."