Diefstal 22 fietsen RSC: twee teruggevonden, rest nog vermist

De gestolen fietsen betreffen voornamelijk racefietsen van het merk Giant, zoals afgebeeld op deze foto. Ze hebben de blauw-gele clubkleuren van RSC de Zuidwesthoek. Foto 2: de lege fietsenstalling, zoals RSC de Zuidwesthoek deze na de inbraak aantrof. (Tekst: Han Verbeem, foto: RSC de Zuidwesthoek / Facebook)

OSSENDRECHT – De diefstal van 22 fietsen heeft jeugdwielervereniging RSC de Zuidwesthoek diep getroffen. Onbekenden wisten een stalen plaat van de stalling open te knippen en er vandoor te gaan met de buit. Dat zou tussen donderdagvond 6 september en dinsdag 11 september hebben plaatsgevonden. Inmiddels zijn twee fietsen teruggevonden door leden van de Buurtpreventie, die ze aantroffen langs de berm van de Putseweg. De overige fietsen zijn nog steeds vermist. RSC de Zuidwesthoek doet een dringende oproep aan mensen, die mogelijk een gestolen fiets aangeboden krijgen of vermoeden dat het er één is, dit te melden bij de politie.

Bij de diefstal zijn zes zwarte MTB's en zestien blauwe racefietsen van het merk Giant gestolen (zie foto). RSC de Zuidwesthoek is een actieve en dynamische wielervereniging, waar het plezier in sporten vooropstaat. De vereniging richt zich vooral op jong wielertalent en de trainingen voor de jeugd zijn op de eigen wielerbaan nabij het Zuidwesthoek College. Door de diefstal is de vereniging ernstig gedupeerd en hoopt dat de fietsen snel worden teruggevonden. 

  • Wie tips heeft over de diefstal, of wie iets verdachts heeft gezien danwel een (vermoedelijk) gestolen fiets van het genoemde type aangeboden heeft gekregen: neem contact op met de politie (0900-8844)