Chef-kok Jagersrust kookt sterren van de hemel voor Roparun

Chef-kok Rob Leenaerts is één van de vier regionale topkoks die het benefietdinner zal verzorgen. (Foto: restaurant Jagersrust)

OSSENDRECHT – Chef-kok Rob Leenaerts van restaurant Jagersrust in Ossendrecht gaat koken voor het goede doel. De Roparun, om precies te zijn. Op maandag 12 juni (de run zelf is dan al een week voorbij) kookt hij mee aan een culinair 'walk-in dinner' menu waarvan de opbrengst naar het Roparun gaat. De plaats is restaurant De Hemel in Bergen op Zoom. Het wordt dus een uitwedstrijd voor Leenaerts. Maar hij heeft er volop vertrouwen in. "Het belooft een spectaculaire avond te worden, compleet met muziek en entertainment." De kosten: 100 euro per couvert. Maar dat is dan wel all-inclusive, mét drank.

Ossendrecht staat bekend als Roparun-plaats bij uitstek. Het is elke keer weer een feest voor de deelnemers en de omwonenden om de doorkomst mee te mogen maken. Dit jaar is de RopaRun op maandag juni. De eerste deelnemers zullen Ossendrecht omstreeks 02:45 uur passeren. 

Er is sinds enige tijd ook een team (RopaRunteam NNN) en Rob Leenaerts was gevraagd om, samen met drie andere koks, door de organisatoren ervan mee te doen om het walk-in dinner te verzorgen. De andere chek-koks zijn Eddy Addai van De Hemel, René Vermeulen van het Spuihuis (beiden Bergen op Zoom) en Pieter Bosters van Mijn Keuken (Wouw). Het zang- en pianoduo Luizter zorgt voor de muzikale aankleding van de avond.

Voorgerecht en dessert

Elke kok verzorgt een deel van het menu; Rob Leenaerts wijdt zich aan zowel het voorgerecht als het nagerecht. "Vooraf is een kalfstartaar met Marokkaanse smaaktinten, het dessert bestaat uit een chocolade kogel." Natuurlijk is er heel veel over deze gerechten te vertellen, maar uiteindelijk gaat het toch om de smaak en de beleving ervan. En wie ze wil proeven, meldt zich uiteraard het beste aan voor het diner zelf.

* Maandag 12 juni : Walk-in dinner 'Sterren van de Hemel', ten bate van de Roparun. Waar: Restaurant de Hemel, Moeregrebstraat 35, 4611 TC Bergen op Zoom. Tijd: inloop vanaf 18:30 uur, start diner 19:00 uur. Kosten: €100 p.p. all-in. Er zijn maximaal 150 plaatsen beschikbaar voor deze avond dus reserveer snel want vol=vol! Toegangskaarten zijn vóóraf te bestellen bij info@jagersrust.nl. Of kijk op: www.jagersrust.nl