Burgemeester sluit bedrijfspand na vondst harddrugs

(Redactie: Han Verbeem, foto: Pixabay / Steve Buissinne)

HOOGERHEIDE – Burgemeester Steven Adriaansen heeft zaterdag een bedrijfspand gesloten op het bedrijventerrein in Hoogerheide. In augustus trof de politie er ruim 72 kilo cocaïne aan. Het bedrijfspand is verzegeld en zal voor 12 maanden gesloten blijven, zo heeft de gemeente laten weten. Het adres kwam naar voren in een onderzoek door de politie nadat zij een tip ontving van de Portugese autoriteiten. Tussen een lading bananen vond de politie 72 verdachte pakketjes. Het bleek om cocaïne te gaan.

Burgemeester Adriaansen: "Dankzij goede samenwerking tussen de opsporende instanties kan ik mijn sluitingsbevoegdheid inzetten om het pand uit de drugsketen te halen. Er vond gelukkig geen productie plaats, maar ook een op- en overslaglocatie geeft risico voor de lokale veiligheid." De burgemeester heeft na constatering zijn voornemen kenbaar gemaakt aan betrokken partijen om over te gaan tot sluiting van het bedrijfspand. Na verloop van de voorgeschreven termijnen zijn betrokken partijen gelast het bedrijfspand en bijbehorend erf te sluiten. Inmiddels is het pand feitelijk gesloten en verzegeld. 

Meld Misdaad Anoniem

"We vragen onze inwoners om verdachte zaken te blijven melden bij de politie", aldus een gemeentewoordvoerder. "U kunt ook meldingen via Meld Misdaad Anoniem doen. Dit is een onafhankelijke organisatie waarbij uw anonimiteit gewaarborgd blijft." Niet alleen druggerelateerde zaken kunnen hier gemeld worden, maar ook andere informatie over misdaad en criminaliteit kan hier worden doorgegeven. "Hier kunt u zeven dagen per week telefonisch meldingen doen via 0800-7000. Ook online kunt u anoniem meldingen doen via: www.meldmisdaadanoniem.nl/melden."