Burgemeester Adriaansen: zeer rustige jaarwisseling in Woensdrecht

Foto: Pixabay

HOOGERHEIDE – De jaarwisseling in Woensdrecht zou zeer rustig zijn verlopen, blijkt uit een eerste inventarisatie op Nieuwjaarsdag. "Er vonden geen noemenswaardige incidenten plaats. Door zowel politie, brandweer als gemeente is geen uitzonderlijke inzet nodig geweest", zo laat burgemeester Steven Adriaansen via een persverklaring weten. "Het eerste beeld laat zien dat er nauwelijks vernielingen zijn gepleegd in de gemeente."

“We kunnen terugkijken op een rustige oudejaarsnacht, mede dankzij de goede voorbereiding van en afstemming tussen gemeente. brandweer en politie. Dit beeld wijkt niet af van dat van voorgaande jaren” aldus Adriaansen.

Acties en controles

In aanloop naar de jaarwisseling heeft de politie diverse acties en controles uitgevoerd, waarbij volgens de gemeenteverklaring verschillende hoeveelheden illegaal en gevaarlijk vuurwerk in beslag zijn genomen. "Desondanks is het aantal klachten gerelateerd aan vuurwerkoverlast in de aanloop naar oud en nieuw minimaal gebleven." In de dagen voorafgaand aan de jaarwisseling waren wel enkele incidenten, onder meer in Ossendrecht waar een vuilcontainer aan de OLV Ter Duinenlaan is opgeblazen met illegaal vuurwerk. Twee minderjarige daders moeten een HALT-traject volgen en de ouders draaien op voor de schade.