Blog: Emoties

Annelies Voss is een blogger uit onze regio die eens per week een gedachte deelt op ons platform. Ze heeft ook een eigen Facebookpagina en een website. (foto: studio Annemarieke van Peppen)

De afgelopen week hebben wij met z’n allen veel verandering meegemaakt en gezien. De horizon van onze toekomst is wazig en brengt veel emoties met zich mee.

Onrust

Graag wil ik met je delen hoe de dagen voor mij waren de afgelopen week. Ik heb mij een aantal dagen heel onrustig gevoeld, door alle berichtgevingen en aantallen die opliepen. De angst kwam ook voorbij en vooral heel veel gedachten zoals “wat als, hoe met het dan, hoe komen we hier doorheen”, mijn hoofd stond niet stil ik sliep er slecht van. 

Angst en paniek gemengd met tranen heb ik ervaren en met mij vele anderen. Er verandert zoveel in een paar dagen tijd dat we onszelf ook de tijd mogen geven om eraan te wennen dat niets meer is zoals het was. Het heeft een enorme impact op ons ‘normale’ leven en dus logisch dat we van alles voelen en dat mag er zijn. 

Bootje

We zitten met zijn allen in hetzelfde bootje en ik denk dat iedereen door de fasen heen gaat van angst, frustratie, onrust en verdriet. Elke dag worden we met onze neus op de feiten gedrukt en je kunt jezelf daarin verliezen. 

Helaas is de boot waarin wij zitten niet te besturen, we zitten erop en weten niet waar hij heen vaart. Omdat er geen horizon te zien is maakt ons dat onrustig, immers willen wij allemaal weten waar we aan toe zijn en hoe lang het duurt.

Financiën

De impact is groot zeker ook financieel, mijn man is ook ondernemer en alles ligt stil. Weer een reden om van wakker te liggen, hoe betalen wij straks al onze vaste lasten?

Al die ondernemers die nu geen inkomsten hebben maar wel kosten maken, het is verwarrend en lastig. Het is geweldig om te zien dat veel ondernemers creatieve oplossingen bedenken maar ook zij zullen wakker gelegen hebben.

Er zijn zoveel facetten waarop wij getroffen worden en het belangrijkste van alles is natuurlijk dat we gezond willen blijven samen met onze dierbaren. 

Loslaten

Na alle emoties en onrust die ik heb gehad kwam er gelukkig een moment waarop ik voor mijzelf kon besluiten dat het geen nut heeft om allerlei scenario’s in mijn hoofd af te spelen, geen overuren te blijven draaien in mijn hoofd. Ik voel mij rustiger en minder in verwarring, natuurlijk raakt het mij wat er gebeurt maar mijzelf gek maken met allerlei gedachten was niet de manier.  

De grip willen houden op de situatie heeft plaats gemaakt voor loslaten en leven bij de dag, geen onverschilligheid maar meer rust in mijn hoofd. Ook ik hoop dat wij gezond en goed door deze tijd heenkomen maar ik kan mij ook voorstellen dat het lastig is om met alle emoties om te gaan. 

Laat de emoties komen maar niet de overhand nemen. 

Wil je met mij delen hoe jij omgaat met deze tijd van verandering? Graag lees ik je reactie en misschien kunnen we elkaar helpen…

Ik wens iedereen heel veel sterkte en vooral gezondheid toe voor jou en je naasten!

Liefs Annelies, reacties zijn altijd welkom!

Columns, rubrieken en blogs betreffen een mening of idee van de auteur in kwestie. Natuurlijk staan we als redactie achter deze schrijvers, anders zouden we hun werk niet publiceren. Maar een tekst als deze hoeft niet per sé onze journalistieke mening te vertegenwoordigen. Integendeel, wij worden ook graag ‘geprikkeld’ door columnisten, gastschrijvers, analisten en bloggers. Al proberen we onze algemene berichtgeving zo objectief mogelijk te houden.
Redactie KijkopWoensdrecht.nl