Blog: Alles staat stil

Annelies Voss is een blogger uit onze regio, die eens per week een gedachte deelt op ons platform. Ze heeft ook een eigen Facebookpagina en een website. (foto: studio Annemarieke van Peppen)

Eerlijk gezegd had ik weinig inspiratie deze week voor een column. Het valt niet mee in deze tijd  iets te schrijven wat nog niet gezegd is. Daarom deel ik deze week met jullie hoe ik met deze tijd omga.

Gemis

Ik ben erg dankbaar dat ons gezin gezond is, we houden ons aan de regels en zijn dus veel thuis. Het bezoekje aan de supermarkt is het enige moment dat ik andere mensen zie behalve mijn gezin. 

Wat mis ik het échte contact met vriendinnen, even elkaar knuffelen, lekker kletsten of iets leuks doen. Deze weken laten je weer beseffen hoe belangrijk, familie en vrienden voor je zijn en waar het écht om draait in het leven. 

Lentekriebels

Het lenteweer roept om een bezoekje aan een terras, het vergroot mijn verlangen om mijn kledingkast aan te vullen met leuke nieuwe lentekleding. Ook mijn tuin roept om leuke plantjes en nieuwe kussens voor mijn stoelen, maar een bezoek aan het tuincentrum stel ik toch maar even uit. Gelukkig hebben wij een heerlijke tuin en kunnen wij genieten van de zon maar toch voelt het anders. De wereld buiten mijn tuin en voordeur is gesloten, de wereld staat stil en toch gaat het leven door. 

Geduld

Het vergt heel veel voor iedereen, om geduld te hebben. Om de maatregelen niet als een straf te zien maar het grote doel ervan te snappen. Er vechten mensen voor hun leven en we willen graag allemaal gezond blijven, daar doen we het samen voor.

Eerlijk gezegd toen Rutte bekend maakte dat de maatregelen tot eind april blijven duren, kreeg ik het een beetje benauwd. Ondanks dat we niet écht opgesloten zitten voelt het toch wel zo. We zijn beperkt in onze bewegingsvrijheid en dat went niet. Ik leg mijzelf erbij neer omdat het moet maar het druist zo in tegen mijn natuur. Gewoon het idee dat het niet kan, dat maakt dat ik er een benauwd gevoel van krijg.

Creatief bezig

Wat zijn de alternatieven voor al die leuke dingen die we nu niet kunnen doen?

Gelukkig hebben we momenteel mooi weer en als je een balkon of tuin hebt kun je ook daar heerlijk een bakje koffie doen. Zelf houd ik erg van creatief bezig zijn en dus ben ik maar weer aan het schilderen geslagen. 

Wat is het dan heerlijk dat je toch online wat spullen kunt bestellen. Gewapend met schilderdoeken, een oud hemd aan en veel vrolijke kleuren probeer ik mooie dingen te creëren, misschien niet expositie waardig, maar wel erg leuk om te doen, het laat mij even in een wereld zijn waar geen corona heerst en dat is heerlijk. 

Ik hoop dat ook jij de moed erin houdt en dat we snel weer een redelijk normaal leven kunnen leiden zonder angst maar ook dat deze tijd ons iets leert, namelijk dat menselijk contact essentieel is voor iedereen. 

Veel sterkte en gezondheid wens ik je toe.

Liefs Annelies, reacties zijn altijd welkom!

Columns, rubrieken en blogs betreffen een mening of idee van de auteur in kwestie. Natuurlijk staan we als redactie achter deze schrijvers, anders zouden we hun werk niet publiceren. Maar een tekst als deze hoeft niet per sé onze journalistieke mening te vertegenwoordigen. Integendeel, wij worden ook graag ‘geprikkeld’ door columnisten, gastschrijvers, analisten en bloggers. Al proberen we onze algemene berichtgeving zo objectief mogelijk te houden.
Redactie KijkopWoensdrecht.nl