BeNe Ladies Tour passeert vrijdag de Brabantse Wal

Een eerdere ediie van de BeNe Ladies Tour. Midden op de foto: Jolien d'Hoore (B), die in 2018 voor twee jaar heeft getekend bij Boels-Dolmans. (Tekst: Han Verbeem, persfoto: beneladiestour.be

BRABANTSE WAL – De zesde editie van de BeNe Ladies Tour, de Nederlands-Belgische wielertour voor vrouwen, passeert morgen de Brabantse Wal. Het is de eerste wedstrijdrit van dit vierdaagse UCI-wielerevent voor rijden op de weg: de tour start vrijdag in Essen en finisht in Roosendaal. 

Vandaag begint BeNe Ladies Tour met de proloog in Utrecht. Na de etappe van vrijdag volgt zaterdag de tweede rit Sluis-Aardenburg in Zeeuws-Vlaanderen én een individuele tijdrit in Watervliet. Zondag is de slotdag met de wedstrijdrit die start en eindigt in het Vlaamse Zelzate.

Route

Vrijdag start de rit om half twee in Essen en gaat naar Huijbergen, Ossendrecht, Hoogerheide, Woensdrecht en Rilland. Daar passeert het peleton de Oesterdam richting Tholen om vervolgens via Halsteren, Bergen op Zoom, Moerstraten, Heerle, Wouw naar Kruisland te gaan. De finish is aan de Wouwbaan in Roosendaal, ter hoogte van de Vinkenbroederstraat. De verwachte aankomst is tussen kwart voor vijf en vijf uur.

Zeventien UCI-ploegen

Aan de rittenwedstrijd doen 17 UCI-ploegen mee: Boels-Dolmans (Nederland), Trek-Segafredo USA), Canyon-SRAM (Duitsland), Valcar-BPM (Italië), Parkhotel Valkenburg (Nederland), Lotto Soudal Ladies (België), Be Pink (Italië), Bigla (Zwitserland), FDJ Nouvelle Aquitaine (Frankrijk), Alé Cipollini (Italië), Doltcini-Van Eyck Sport (België), Health Mate (België / foto boven) Biehler Cycling Team (Nederland), Hitec (Noorwegen), UCI World Centre (Zwitserland), Rally Cycling Team (USA), BTC Ljubljana (Slovenië).