Bekendmaking Promotieprijs op Nieuwjaarsreceptie van 3 januari

De glazen sculptuur van de Woensdrechtse Promotieprijs 2017. Tot 1 december konden inwoners een voordracht doen voor genomineerden. Inmiddels zijn er drie finalisten geselecteerd (foto: gemeente Woensdrecht).

HOOGERHEIDE – Woensdag 3 november is de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Woensdrecht. Dan wordt ook de winnaar van de Woensdrechtse Promotieprijs 2017 bekendgemaakt. Er zijn drie genomineerden in de race voor deze promotieprijs: de IJsbaan Hoogerheide (Evenementenplein Hoogerheide), stichting Jeugd & Jongerenwerk Woensdrecht en Zorgcoöperatie Putte. De nieuwjaarsreceptie vindt dit jaar plaats op woensdag 3 januari 2018 in de centrale hal van het gemeentehuis (Huijbergseweg 3, Hoogerheide). Belangstellenden zijn vanaf 19.30 uur van harte welkom.

De drie genomineerde organisaties zijn onlangs uitgeselecteerd door de Nominatiecommissie. Deze commissie bestaat uit vier leden: burgemeester Steven Adriaansen, een tweetal gemeenteraadsleden (Cees Jaspers, PvdA en Henk Kielman, VVD) en een vertegenwoordiger van de Woensdrechtse bevolking (Wies Hulsen). 

Sterke nominaties

"Het zijn drie sterke nominaties", zo laat burgemeester Adriaansen weten. "De drie genomineerde clubs zijn geworteld in de Woensdrechtse samenleving waarbij vele vrijwilligers vanuit onze gemeente betrokken zijn." In totaal zijn vanuit de samenleving zes voordrachten voor de Promotieprijs 2017 gedaan. Zoals gebruikelijk wordt niet bekendgemaakt wie de afvallers zijn.

De prijs

De 'Promotieprijs gemeente Woensdrecht' moet gezien worden als een soort van waardering, aanmoediging en of stimulering voor een persoon, instantie, vereniging of bedrijf uit de gemeente Woensdrecht. De gemeentelijke promotieprijs, die dit jaar voor de 13e keer wordt uitgereikt, bestaat uit een oorkonde en een speciaal vervaardigd glazen sculptuur. Het grote kunstwerk welke een vaste plaats in de centrale hal van het gemeentehuis heeft, wordt als wisseltrofee aangeboden.