Basisschoolleerlingen Op Dreef nemen de tijd voor gezond ontbijt

Burgemeester Adriaansen mocht tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt een hapje mee-eten op basisschool Op Dreef. (Bron: gemeente Woensdrecht)

HOOGERHEIDE – Burgemeester Steven Adriaansen was dinsdagmorgen te gast bij basisschool Op Dreef in Putte, om samen met de kinderen in de klas een ontbijtje te nuttigen. Met dit 'burgemeestersontbijt' gaven de leerlingen van Op Dreef het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waaraan landelijk zo'half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op 2.750 basisscholen. Dit jaar met het thema: "Neem de tijd voor je ontbijt!"

Burgemeester Steven Adriaansen onderstreept hiermee, net als zijn 250 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. "Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten", zo laat een gemeentewoordvoerder na afloop weten.

Donatie aan Het Vergeten Kind 

Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester Adriaansen symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan Het Vergeten Kind, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. "Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Zodat deze kwetsbare kinderen weer rust en aandacht vinden en zich op hun toekomst kunnen richten." De donatie maakt het mogelijk dat meer kwetsbare kinderen een stem krijgen, zich kind kunnen voelen en volwaardig meedoen in onze maatschappij. 

Cheque van 100 euro

De leerlingen van basisschool Op Dreef namen de cheque met een bedrag van 100 euro in ontvangst. Burgemeester Steven Adriaansen kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting: “Ik doe hier graag aan mee. Juist voor kinderen, die in de groei van hun leven zijn, is het starten van de dag met een gezond ontbijt erg belangrijk. Het geeft energie voor de hele dag om te leren, te sporten en te spelen.” 

Het Nationaal Schoolontbijt 

Het Burgemeestersontbijt in zo’n 250 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 17e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en vernieuwd lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Voedingscentrum is betrokken bij de samenstelling van het ontbijtpakket en de inhoud van het lesmateriaal. Daarnaast heeft het educatieve ontbijtevenement de steun van Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting, Nederlandse Coeliakie Vereniging en Gezonde School.