Leerkrachten en onderwijsassistenten doen beroep op gemeente

De groep actievoerders heeft woensdagmorgen de brandbrief afgeleverd op het Woensdrechtse gemeentehuis in Hoogerheide. Ook mochten ze op de foto met een trekker van een boerin die hen steunt in hun strijd. (Tekst: Han Verbeem)

HOOGERHEIDE – Nee, naar het Malieveld gaan ze vandaag niet maar actievoeren doen ze zeker wel! Een groep 'gepassioneerde leerkrachten en onderwijsassistenten' die werkzaam is in de gemeente Woensdrecht heeft vanmorgen een brief aangeboden op het gemeentehuis, gericht aan burgemeester Steven Adriaansen en onderwijswethouder Lars van der Beek. Zij vragen het gemeentebestuur om hun strijd te ondersteunen en mee op te komen voor het belang van de basisscholieren. "De kinderen van uw gemeente zijn immers de toekomst".

"Wij hebben met een aantal van onze collega’s een brief opgesteld voor de burgemeester en wethouder van onderwijs", aldus actievoerder Lian Dekkers. "Vandaag hebben wij laten zien dat wij ons grote zorgen maken over de toekomst van onze kinderen. Goed onderwijs is de basis." Vandaag is de landelijke actiedag waarbij op tal van scholen wordt gestaakt voor een beter onderwijsbeleid. Zo ook in de kernen van de gemeente Woensdrecht. En dat is nodig, want zo stellen de actievoerders in hun brief aan de burgemeester en wethouder: "Onze schreeuw om hulp wordt door de ministers niet gehoord!"

Steun hard nodig!

De briefschrijvers merken op dat de leerlingen en medewerkers over het algemeen graag naar school gaan. De laatste tijd is er echter veel veranderd in onderwijsland. "Positief, maar helaas ook negatief. Dit gaat ten koste van de leerlingen en van het personeel." Zij hopen op de steun van de gemeente en sluiten hun brief af met de oproep: "Wij hebben uw steun hard nodig. Kunt u iets voor ons prachtige beroep betekenen?" Bij de gemeente laat een woordvoerder weten dat zowel burgemeester Adriaansen als wethouder Van der Beek de bewuste brief nog niet hebben gelezen en dat deze vermoedelijk nu in het interne postcircuit van het gemeentehuis circuleert.