Basisschool ‘De Open Hof’ kreeg nieuwe naam: Delpin

HOOGERHEIDE – Basisschool De Open Hof gaat voortaan verder onder de nieuwe naam Delphin. In het afgelopen jaar is ook hard gewerkt aan de inrichting van de school. “We hebben gezellige en uitdagende werkplekken gecreëerd waar kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen”, zo laat het team van Delphin trots weten.

De naam Delpin – het Engelse woord voor Dolfijn – is bewust gekozen. “Onze nieuwe naam Delphin past goed bij ons omdat wij veel overeenkomsten zien tussen dolfijnen en wat we belangrijk vinden om bij onze leerlingen te stimuleren in hun ontwikkeling. Dolfijnen leven in groepen, zorgen voor elkaar, zijn intelligent en sociaal, hebben een speels karakter en zijn van nature nieuwsgierig. We werken op onze school vanuit de nieuwsgierigheid en interesses van de leerlingen. Er worden vele diverse activiteiten ingezet om tot leren te komen en we stimuleren daarbij de creativiteit en eigen inbreng van de kinderen. Leren doen we op school niet alleen want juist van en met elkaar kunnen we veel meer leren. Omdat we samen verantwoordelijkheid dragen voor ons werk letten we goed op elkaar en zorgen we voor elkaar”, aldus de toelichting op de nieuwe naam voor deze school.

Nieuwe website

Wie nieuwsgierig is geworden wordt uitgenodigd om een kijkje te nemen op de eveneens totaal vernieuwde website van de school: www.lps-delphin.nl. Ook is de school te volgen via de sociale mediakanalen: Instagram LPS Delphin en Facebook LPS Delphin. En belangstellenden die de school fysiek willen bezoeken kunnen een afspraak maken via het telefoonnummer (0164) 660 110.