Basisschool De Open Hof in Hoogerheide krijgt nieuwe naam

HOOGERHEIDE – Op vrijdag 20 november worden om 11.00 uur de nieuwe naam en website van basisschool De Open Hof gelanceerd. Een feestelijk moment met een speciaal programma, dat door de coronamaatregelen deels in een online jasje is gestoken. Zo kunnen ouders en andere belanghebbenden de feestelijke onthulling toch bijwonen.

In het afgelopen jaar is De Open Hof een bedreven directeur en een paar enthousiaste leerkrachten rijker geworden. Ook is de inrichting van de school vorige zomer groots aangepakt en zijn er vooruitstrevende veranderingen binnen het onderwijs in volle vaart in gang gezet. De huidige naam past niet langer bij al deze vernieuwingen, daarom is het tijd voor een nieuwe jas.

Feestelijk programma

Door het team van de Open Hof is samen met de leerlingen een feestelijk programma in elkaar gezet. Een korte vooruitblik:

Leerlingen van de lagere groepen krijgen in de ochtend hints over de nieuwe naam. Om 11.00 uur is er een presentatie door directeur Ab de Laater en zijn team, die daarna gezamenlijk de nieuwe naam gaan onthullen. Leerlingen van groep 7-8 geven na de onthulling op een bijzondere manier uitleg aan de ouders over de nieuwe naam. Tot slot wordt om 12.00 uur de nieuwe vlag gehesen op het plein en worden cadeautjes uitgedeeld aan de leerlingen en hun ouders.

Livestream via social media

Door de coronamaatregelen kunnen helaas geen gasten uitgenodigd worden om fysiek aanwezig te zijn bij de feestelijke onthulling. Maar het team van De Open Hof heeft hiervoor een creatieve oplossing bedacht: de onthulling wordt LIVE gestreamd via de Facebookpagina van De Open Hof. De nieuwe website gaat op datzelfde moment ook online, evenals de nieuwe Facebookpagina en het nieuwe Instagramaccount.

Bron: Lowys Porquinstichting. Foto: Facebookpagina De Open Hof