Baasje is huisdier beu en dumpt tam konijn in de natuur

Boswachter Erik de Jonge trof vrijdag tijdens zijn rondgang een tam konijn aan, dat door z'n 'baasje(s)' in de natuur was gedumpt. (Foto's: Twitter / Brabants Landschap / Erik de Jonge)

BRABANTSE WAL – Mensen gaan soms beestachtig om met huisdieren. Zo trof boswachter Erik de Jonge van Brabants Landschap gisteren tijdens zijn rondgang door de natuurgebieden een gedumpt tam konijn aan, dat door de baasje(s) aan z'n lot was overgelaten. Het verschrikte beestje zat inééngekrompen naast enkele dozen met stro en wat voedsel, zo is ook te zien op foto's die de boswachter op Twitter heeft gepost. Mogelijk gaat het om meerdere konijnen die zijn achtergelaten.

"Je hebt konijnen maar je bent ze beu. Om je geweten te sussen nog wat extra voer er bij en je kwakt ze in het bos waar ze in no time ziek zijn, verhongeren of opgevreten worden omdat ze zo tam zijn", schrijft De Jonge op social media. Voor het gedrag van het 'baasje' heeft de boswachter geen goed woord over: "Luister vriend: als je zo slap bent als een garnaal, neem dan geen huisdier!!"