ATB Toertocht op 6 januari als voorproefje van NK Veldrijden

Zondag 6 januari kunnen wielerliefhebbers het parcours van de NK al verkennen, met de jaarlijkse ATB Toertocht Huijbergen. Inschrijven kan die dag tussen 8.30 en 10.30 uur, bij vertrekpunt MFC De Kloek. (Foto's: Stichting Wielercomité Huijbergen)

HUIJBERGEN – De ATB toertocht Huijbergen is een begrip in Zuidwest-Nederland en in Belgie. Van heinde en ver komen de deelnemers naar Huijbergen. Vorig jaar waren er meer dan 1400 deelnemers naar Huijbergen afgereisd. De toertocht zal een week voor het drukke wielerweekeinde van het NK veldrijden plaatsvinden: zondag 6 januari. "Een mooie gelegenheid om het nieuwe jaar sportief te laten beginnen", aldus Jeroen van Wezel van Stichting Wielercomité Huijbergen. "Op deze dag krijgt wederom iedereen de gelegenheid om over het unieke gedeelte van NK parcours te rijden. Een ieder  kan deelnemen aan de toertocht waar men over paden komt waar men nog nooit geweest is, terwijl ze toch in de 'achtertuin' liggen."

De tocht vertrekt vanuit MFC De Kloek aan de Prior Borrekensstraat te Huijbergen. Deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden 30 km of 50 km.

Parcours

Het parcours is geheel op de schop gegaan, zo meldt Van Wezel. "De deelnemers rijden eerst naar de Walse duinen en komen over de Nootjesberg terug. Hierna zal een tussenstop ingericht zijn waar men koude of warme drank en een versnapering kan krijgen. Daarna gaat de tocht van 50 kilometer over Belgisch grondgebied, richting de grote meren, en zal de Tiestenduin aangedaan worden." Het parcours voert voor 90 procent door de bossen en velden. Inschrijven kan vanaf 8.30 tot en met 10.30 uur. De kosten bedragen  € 5,00.

Voor iedereen

Deze tocht is voor iedereen toegankelijk of men nu wel of niet goed is in het mountainbiken. Dit alles komt tot stand met medewerking van onder meer de gemeente Woensdrecht, Evides Watermaatschappij, Staatsbosbeheer, Brabants Landschap, diverse privé-grondeigenaren, Beheer Kalmthoutse Heide, MFC De Kloek en de vele vrijwilligers.

Bewaakte fietsenstalling

Nieuw is de bewaakte fietsenstalling waar men bij aankomst de mountainbike kan stallen. "Er is gelegenheid om te douchen en er zullen  ook fietsspuitplaatsen aanwezig zijn om de fietsen schoon te spuiten."