Almataschool voortaan verder als Olivijncollege

Het nieuwe naambord van de school is onhuld door T. Matthijssen en mevrouw N. Smout van de schoolleiding (foto links en midden), samen met wethouder Lars van der Beek. (Foto: gemeente Woensdrecht)

OSSENDRECHT – De Via Almata-school voor speciaal voortgezet onderwijs in Ossendrecht heeft een naamswijziging ondergaan. Voortaan gaat de leerinstelling verder als Het Olijvijncollege. Deze week hebben wethouder Lars van der Beek en vertegenwoordigers van de schooldirectie het nieuwe naambord onthuld. De naamswijziging hangt samen bij de overname: sinds augustus 2018 is de school aangesloten bij Het Driespan, onderdeel van de Koraal Groep in Sittard.

Het Olivijncollege biedt voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen vanaf 12 jaar op PRO-niveau. Het is een cluster 4 school die onderwijs en begeleiding op maat biedt aan jongeren die zijn opgenomen bij Via Almata (voorheen: Stichting Jeugdzorg St Jopseph), een gesloten instelling binnen de jeugdzorg plus.

Jeugdzorg en onderwijs

Wethouder Lars van der Beek stelt dat het onderwijs voorziet in een regionale behoefte, zo laat hij in een reactie weten. "Met deze kleine school, maar met een hele grote betekenis. Want de combinatie tussen jeugdzorg en onderwijs komt hier optimaal tot uiting. Door wonen, leren en werken te integreren en zorg op maat te bieden, krijgen de cliënten en leerlingen hier de kans om weer te durven dromen. Een reëel toekomstperspectief te ontwikkelen. Lange tijd ontbrak er zekerheid. Sinds dit schooljaar is die zekerheid er en dat is heel veel waard.”