Afvalcontainers vergrendeld met Oud en Nieuw

Evenals voorgaande jaren zijn alle ondergrondse én bovengrondse containers afgesloten tijdens Oud en Nieuw. (Archieffoto: Saver)

HOOGERHEIDE – Saver heeft in overleg met de gemeente besloten om ook tijdens deze jaarwisseling alle boven- en ondergrondse containers op 31 december en 1 januari tijdelijk af te sluiten. Dit om vandalisme door vuurwerk te voorkomen, zo laat Saver weten. In voorgaande jaren zijn de containers ook afgesloten tijdens de jaarwisseling en dat is succesvol gebleken.

Inwoners worden verzocht om hun glas, plastic verpakkingsafval en drankenkartons, textiel en klein elektronisch afval thuis te bewaren tot de containers weer geopend zijn. Als er geen afval op of bij de afgesloten containers geplaatst wordt, wordt overlast door zwerfvuil in de omgeving van de containers voorkomen.

Glas, plastic verpakkingsafval en drankenkartons, textiel en klein elektronisch afval

Boven- en ondergrondse containers voor glas, plastic verpakkingsafval en drankenkartons, textiel en klein elektronisch afval worden maandag 31 december in de loop van de dag afgesloten. Dinsdag 1 januari worden deze containers weer geopend en zijn dan weer te gebruiken.

Ondergrondse containers voor restafval, oud papier en plastic verpakkingsafval en drankenkartons

Ondergrondse containers voor restafval, oud papier en plastic verpakkingsafval  en drankenkartons met een persmechanisme worden op 31 december vanaf 22.00 uur afgesloten. Op 1 januari zijn deze containers vanaf 05.00 uur weer te gebruiken met behulp van de Saverpas.

Sluiting milieustraat

De milieustraat Ossendrecht is maandag 31 december, zoals gebruikelijk op maandag, gesloten; dat geldt ook voor Nieuwjaarsdag, dinsdag 1 januari. Op woensdag 2 januari 2019 is de milieustraat weer bereikbaar vanaf 8.00 uur.

Bron: Saver/Gemeente Woensdrecht.