Afgebrand kinderspeeltoestel ‘enige smet op feestelijke jaarwisseling’

Het toestel in Woensdrecht heeft de jaarwisseling niet overleefd, en de daders zijn vooralsnog onbekend. (Tekst: Han Verbeem, foto: gemeente Woensdrecht)

HOOGERHEIDE – De jaarwisseling is in de gemeente Woensdrecht opnieuw relatief rustig verlopen, laat burgemeester Steven Adriaansen op Nieuwjaarsdag weten. Met uitzondering van een volledig afgebrand speeltoestel in Woensdrecht, zouden er zich volgens de burgemeester "geen noemenswaardige incidenten" hebben voorgedaan.

"Door zowel politie, brandweer als gemeente is er verder geen uitzonderlijke inzet nodig geweest.", meldt Adriaansen. "Het eerste beeld laat zien dat er naast het speeltoestel nauwelijks vernielingen zijn gepleegd in de gemeente." Overigens is door diverse inwoners op social media geklaagd over de extreme vuurwerkoverlast op sommige plaatsen in de gemeente Woensdrecht, waarbij al vóór het toegestane tijdstip volop is geknald. Daarbij zouden ook auto's beschadigd zijn geraakt.

Klimrek niet te redden

Het houten klimrek dat door onbekenden in brand is gestoken lijkt niet meer te redden en moet als verloren beschouwd worden. “Het feit dat een speeltoestel het moet ontgelden en daarmee de gemeente voor de herstelkosten mag opdraaien, is toch een smet op een feestelijke jaarwisseling. Wij hopen dat de dader of daders, dan wel getuigen, zich alsnog melden bij de politie”, aldus de verklaring van burgemeester Adriaansen.