Woensdrecht herdenkt gevallenen Tweede Wereldoorlog

Foto's: gemeente Woensdrecht

HOOGERHEIDE – Ook in de gemeente Woensdrecht was het twee minuten stil, om acht uur 's avonds. Vanavond zijn op vier plekken in de gemeente Dodenkerdenkingen gehouden, waarbij de gevallenen in de oorlog werden herdacht. Het is 73 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog eindigde. De herdenkingen zijn georganiseerd door de 4 Mei-comité's in Woensdrecht. Per kern was een vertegenwoordiger van het gemeentebestuur aanwezig bij de plechtigheden.

Zo waren burgemeester Steven Adriaansen en wethouder Martin Groffen aanwezig bij de kranslegging in Woensdrecht/Hoogerheide. Wethouder Lars van der Beek en gemeentesecretaris Annette Baart waren vertegenwoordigd bij de plechtigheid in Huijbergen; wethouder Jeffrey van Agtmaal in Ossendrecht en wethouder Hans de Waal in Putte.

Stille tochten

De herdenkingsbijeenkomst voor Hoogerheide/Woensdrecht vond plaats bij het momument aan de kruising Onderstal/Dorpsstraat. In Ossendrecht en Putte waren bijeenkomsten in de RK kerk, met aansluitend een stille tocht naar de oorlogsmonumenten. Ook in Huijbergen is een tocht gehouden vanuit een tweetal plaatsen in het dorp, die uitkwam bij het monument bij de kerk. In alle gevallen waren er kransleggingen en werd er stilgestaan bij de gevallenen in de oorlog, waarbij ook een band werd gelegd naar de tegenwoordige tijd.