Wijk De Noordrand in Ossendrecht: duurzaam wonen in het groen

Een artist impression van De Noordrand. Wethouder Hans de Waal staat bij het nu nog braakliggende terrein waar binnenkort een complete wijk ontstaat. (Bron en foto's: gemeente Woensdrecht)

OSSENDRECHT – In de kern Ossendrecht komt een nieuwe, duurzame woonwijk met veel openbaar groen: De Noordrand. "De nieuwe wijk ligt in de kern van Ossendrecht, dichtbij zowel de voorzieningen van de dorpskern als bij de natuur van de Brabantse Wal", aldus wethouder Hans de Waal. Wie hier een perceel koopt, kan op deze unieke locatie een toekomstbestendige woning bouwen die geheel aan de eigen wensen voldoet.

Er worden twintig bouwkavels uitgegeven in De Noordrand, zo blijkt uit de prospectus. Deze hebben een oppervlakte van circa 500 tot 918 vierkante meter. De kavels zijn bedoeld voor de bouw van duurzame, vrijstaande woningen. "Voor het plan Noordrand is een hoogwaardig beeldkwaliteitsplan opgesteld", aldus de promotievideo van de projectontwikkelaar. "U kunt hierbinnen uw keuze maken waabij genoeg vrijheid en creativiteit overblijft voor uw eigen ideëen." Bestaande groene elementen en natuur blijven zoveel mogelijk behouden. Dit wordt zorgvuldig aangevuld met nieuw openbaar groen en water.

Stappenplan 'duurzaam bouwen"

De ambitie is, om De Noordrand zo duurzaam mogelijk te maken. "Dit biedt tal van mogelijklheden om een kwalitatief hoogwaardige, comfortabele en energiezuinige woning te realiseren." Om de bewoners hierin te begeleiden heeft de gemeente het stappenplan 'duurzaam bouwen' opgesteld. Deze brochure is bij het gemeentehuis aan de Huijbergseweg verkrijgbaar.