Wietkwekerij met 869 planten ontdekt aan Ossendrechtseweg, woning verzegeld

De Ossendrechtseweg in Hoogerheide. In deze straat is vandaag een woonpand verzegeld, nadat er onlangs een kwekerij met 869 hennepplanten is ontdekt. (Foto: gemeente Woensdrecht)

HOOGERHEIDE – Vanmorgen is in opdracht van burgemeester Steven Adriaansen een drugspand gesloten aan de Ossendrechtseweg in Hoogerheide. Dat heeft de gemeente vandaag bekendgemaakt. Het gaat om een woning die in gebruik bleek te zijn als illegale kwekerij: onlangs heeft de politie er een hennepplantage aangetroffen, zo blijkt uit de verklaring van de gemeente.  In de kweekruimtes werden in totaal 869 hennepplanten aangetroffen. De woning is verzegeld en zal minstens zes maanden gesloten blijven. 

"Ook in dit geval zijn we conform het zogeheten Damoclesbeleid overgegaan tot sluiting van de woning", zo laat burgemeester Adriaansen weten. "Op deze manier verzeker ik me ervan dat het pand daadwerkelijk uit het drugscircuit wordt onttrokken en herhaling wordt voorkomen." Volgens een gemeentewoordvoerder heeft de burgemeester direct na de ontmanteling van de kwekerij besloten het pand te laten verzegelen. Na verloop van de voorgeschreven termijnen zijn betrokken partijen gelast het pand en bijbehorend erf te sluiten. Inmiddels is het pand feitelijk gesloten en is deze verzegeld. 

Meld Misdaad Anoniem 

Meldingen van verdachte zaken zijn voor het opsporen van dergelijke plantages essentieel. De gemeente vraagt de inwoners daarom verdachte zaken te (blijven) melden bij de politie. "U kunt ook meldingen via Meld Misdaad Anoniem doen. Dit is een onafhankelijke organisatie waarbij uw anonimiteit gewaarborgd blijft. Niet alleen druggerelateerde zaken kunnen hier gemeld worden, maar ook andere informatie over misdaad en criminaliteit kan hier worden doorgegeven." Het is mogelijk zeven dagen per week meldingen doen via telefoonnummer 0800-7000. Dat kan ook online via het meldformulier op de website: www.meldmisdaadanoniem.nl/melden.