Wieler-event ‘uniek sporten, fietsen met je idool’ afgelast

(Redactie: Han Verbeem, foto: Pixabay)

HOOGERHEIDE – Omdat het einde van het Corona-virus nog niet in zicht is, heeft de stichting Grote Prijs Adrie van der Poel Hoogerheide besloten om hun side-event ‘uniek sporten, fietsen met je idool’ van vrijdag 12 juni niet door te laten gaan. Het gaat om een jaarlijks terugkerende wieler-event, waarbij mensen met een beperking kunnen meefietsen met hun wielerhelden.

“Helaas is het einde van het coronavirus nog niet in zicht”, aldus stichtingvoorzitter Jan Prop. “Gezondheid is voor ons allen het grootste goed en daarom hebben wij met pijn in ons hart besloten om ons side-event niet door te laten gaan.” Dit jaar zou het wieler-event voor de derde maal plaatsvinden; ook was voorzien in een afterparty met muziek en een DJ.

Onzekerheden

Het evenement vraagt “best veel van onze organisatie”, benadrukt Prop. “Zowel van ons comité en onze vrijwilligers, wat wij overigens met heel veel plezier doen, alsook van alle organisaties die hun medewerking verlenen.” Juist omdat er op dit moment nog zoveel onzeker is bij de bestrijding van het coronavirus, heeft de organisatie het besluit tot afgelasting moeten nemen.

Focus richten op 2021

Een nieuwe datum wordt dit jaar niet meer geprikt, zegt Prop. “Maar we gaan voor een nieuwe editie in 2021. We gaan dan wederom onze uiterste best om een mooi event neer te zetten voor mensen met een beperking.”