Wendy de Koning lijsttrekker PvdA Woensdrecht

Wendy de Koning-Bogers (links op de foto) tijdens de oriëntatiecursus voor nieuwe raadsleden, die eerder deze week in de raadzaal werd gehouden. Midden op de foto: PvdA-afdelingsvoorzitter Peter van Heijst en naast hem huidig PvdA-raadslid Cees Jaspers. Deze zal na drie decennia politieke activiteit hoogstwaarschijnlijk niet terugkeren in de Woensdrechtse raad. (Foto: Han Verbeem)

OSSENDRECHT – De kandidatuur was al enkele weken bekend, maar nu hebben de Woensdrechtse leden van de PvdA de top van de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen definitief vastgesteld. Lijsttrekker is Wendy de Koning-Bogers, vooral bekend van het Dorpsplatform Ossendrecht. Nummer twee op de lijst is Jeroen Beunk uit Putte; na hem komt Cees Jaspers.

Voor De Koning is het lokaal bestuur niet nieuw. Sinds 2015 maakt ze voor de PvdA deel uit van het Algemeen Bestuur van waterschap Brabantse Delta. Binnen haar partij is het normaal gesproken niet toegestaan om meerdere bestuursfuncties te combineren, wat zou neerkomen op een zogeheten 'dubbelmandaat'. De Koning krijgt van het PvdA-bestuur echter dispensatie en mag in het waterschapsbestuur blijven. Dat zal voor de duur van één jaar zijn, want in 2019 kiest Brabantse Delta weer een nieuw bestuur.

Stap terug

Op dit moment heeft de PvdA één zetel in de Woensdrechtse gemeenteraad, die wordt ingevuld door Cees Jaspers. Deze heeft na meer dan drie decennia raadspolitiek besloten om een stap terug te doen, ten gunste van De Koning en Beunk. Afdelingsvoorzitter Peter van Heijst, tevens burgerlid in de Woensdrechtse raad, staat op plaats vier van de kieslijst.