VVV per april naar Natuurpoort De Volksabdij

Natuurpoort Der Volksabdij (Foto: gemeente Woensdrecht / VVV Brabantse Wal)

OSSENDRECHT – De VVV Brabantse Wal-vestiging in de gemeente Woensdrecht gaat per april naar  Natuurpoort De Volksabdij in Ossendrecht. De nieuwe vestiging krijgt de vorm van een VVV infopunt, zo laat wethouder Martin Groffen vandaag weten. Sinds 2008 was de VVV-vestiging in de gemeente Woensdrechtr als agentschap ondergebracht bij Familyland in Hoogerheide. “De verhuizing is wenselijk om beter in te spelen in de behoeften van bezoekers en ondernemers”, aldus de lokale bewindsman.

Natuurpoort De Volksabdij is één van de natuurpoorten van Brabant. Het nieuwe infopunt wordt aangesloten bij VVV Brabantse Wal en VVV Nederland, zo laat de gemeente weten. Ook enkele andere natuur- of recreatiepoorten op de Brabantse Wal krijgen een eigen VVV infopunt. De natuurpoorten zijn startpunten waar veel bezoekers komen om de natuur en de streek in Brabant en op de Brabantse Wal te ontdekken.

Grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide

De Volksabdij is ook een poort van het Grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide en biedt al een infocentrum met toeristisch-recreatieve informatie. "Door enkele poorten te voorzien van VVV infopunten, verspreidt VVV Brabantse Wal zich in het werkgebied en komt de VVV naar de bezoeker toe. Dit sluit aan bij de toekomstvisie van VVV Brabantse Wal, die later dit jaar wordt toegelicht." Het VVV infopunt bij De Volksabdij zal de deuren openen op 1 april 2017. Tot die tijd blijft het agentschap in Familyland in gebruik als VVV-locatie binnen de gemeente Woensdrecht. 

Bergen op Zoom

Ook in Bergen op Zoom gaat de VVV verhuizen, van een winkelpand in de Kortemeestraat naar de voormalige archief-leeszaal in stadspaleis Het Markiezenhof. Ook deze verplaatsing past binnen de nieuwe visie van VVV Brabantse Wal en sluit aan op de toeristisch-recreatieve ambities van het Bergse gemeentebestuur. Bergen op Zoom wil zich profileren als 'storytelling' gemeente en de VVV zou daarbij een inspiratiefunctie vervullen, zo heeft de Bergse wethouder Arjan van der Weegen vorige maand bekendgemaakt.