Vijfentwintig nieuwe bouwkavels aan de Verlengde Duinstraat

Wethouder De Waal (midden op de foto) en Wim van de Kerkhof presenteerden vandaag het informatiebord aan de Verlengde Duinstraat. (Foto: gemeente Woensdrecht)

HOOGERHEIDE – Er kan gebouwd worden aan de Verlengde Duinstraat in Hoogerheide! Op de nu nog agrarische percelen worden na de zomervakantie in totaal 25 bouwkavels ontwikkeld. De kavels hebben oppervlakten variërend van 722 tot 875 m2. Vanmiddag namen wethouder Hans de Waal (namens de gemeente), en Wim van de Kerkhof (namens de Ruimte voor Ruimte CV), de aftrap van het gezamenlijkproject met de presentatie van het informatiebord. De verkoop gaat naar verwachting in april/mei van start.

De ontwikkeling gaat volgens de zogeheten 'Ruimte voor Ruimte-regeling'. In heel Brabant worden veestallen gesloopt, en in de plaats daarvan mogen aan de rand van steden en dorpen bouwkavels en bouwtitels worden uitgegeven. De verkoop gaat deels via de gemeente (9 kavels) en deels via de Ruimte voor Ruimte CV (16 kavels), die door de provincie Noord-Brabant is opgericht. Na verwerving van de benodigde gronden maakt de ontwikkelingsmaatschappij eerst een stedenbouwkundig plan voor de locatie en een ontwerp voor het openbaar gebied. Vervolgens worden de kavels bouwrijp gemaakt en verkocht. Tenslotte zorgt Ruimte voor Ruimte voor de bestrating en het groen van de openbare ruimte.