Verstekelingen uit Eritrea ontdekt in laadruim vrachtwagen

HOOGERHEIDE – Bij Hoogerheide zijn vanmorgen negen verstekelingen ontdekt in het ruim van een vrachtwagen. Het gaat om vluchtelingen uit Eritrea, zo bevestigt de politie naar aanleiding van berichtgeving door Omroep Brabant. De chauffeur zou 's morgens rond half zeven de verstekelingen hebben ontdekt en waarschuwde daarop direct de poltie. Het gaat om twee vrouwen en zeven mannen. De illegale passagiers zouden inmiddels zijn overgebracht naar het opvangcentrum van het COA in Ter Apel.

De chauffeur zou de verstekelingen bij toeval hebben ontdekt, nadat hij gestommel hoorde uit het laadruim. Ze waren bovenop de lading geklommen, vlak onder het afdekzeil van de oplegger.

Gat in het zeil

Volgens de politie hadden de verstekelingen zich toegang geschaft tot het laadruim door een gat in het zeil te snijden. Onder begeleiding van politiewagens is het vrachtvoertuig aan de kant gezet en zijn de illegalen uit het ruim gehaald. Het is niet de eerste keer dat vluchtelingen over de grens in Nederland proberen te komen door zich in een oplegger van een vrachtwagen te verbergen. Eerder deze week waren verstekelingen ontdekt, ter hoogte van Zevenbergen en recentelijk waren er soortgelijke voorvallen langs de snelweg bij Lepelstraat en bij Ossendrecht. Bij de laatstgenoemde situatie waren de verstekelingen de akkervelden ingevlucht en zijn daar na een achtervolging alsnog opgepakt, waarbij onder meer een helicopter is ingezet tijdens de zoektocht.