Verdere afschaling operaties en poliklinische ingrepen Bravis

(Redactie: Han Verbeem, foto: Pixabay)

BRABANTSE WAL / ROOSENDAAL – Het Bravis ziekenhuis heeft, als gevolg van de coronadreiging en het maatregelenpakket van de regering, besloten om het aantal handelingen verder te beperken, oftewel afschalen. De personele en materiële capaciteit is echter nog steeds voldoende, zo benadrukt Bravis.

Vanaf dinsdag 17 maart voert Bravis alleen poliklinische ingrepen uit als die strikt noodzakelijk zijn. worden uitgevoerd. Poliklinische consulten worden telefonisch gedaan, tenzij een bezoek aan het ziekenhuis noodzakelijk is. De ingrepen, bezoeken en onderzoeken die wel in het ziekenhuis moeten plaatsvinden worden zoveel mogelijk gespreid.

Operaties

Daarnaast wordt het aantal operaties verder afgebouwd. Acuut, semi- acute en oncologische operaties gaan gewoon door, de afschaling gaat om planbare ingrepen. Patiënten die dit betreft worden hier zo snel mogelijk over geïnformeerd. Heeft de patiënt geen bericht ontvangen, dan gaat de operatie door.

Aantal patiënten

In het Bravis ziekenhuis zijn nu drie patiënten opgenomen die positief getest zijn op het coronavirus. In de nacht van zondag op maandag is een 82-jarige man uit Steenbergen overleden. Hij had onderliggende gezondheidsproblemen.