Vanaf 3 september vrijgave 9 kavels Verlengde Duinstraat

Planschets van de kavels 17 t/m 25, die op 3 september worden vrijgegeven. (Tekst: Han Verbeem, illustratie: Gemeente Woensdrecht / De Verlengde Duinstraat)

HOOGERHEIDE – De gemeente Woensdrecht geeft negen bouwkavels vrij, binnen het plangebied 'De Verlengde Duinstraat' in Hoogerheide. Op 3 september start de uitgifte van de vrije kavels, zo heeft de gemeente bekend gemaakt. De bouwkavels (nummers 17 t/m 25 in het ontwikkelplan) variëren in oppervlakte tussen de 476 en 1055 vierkante meter en zijn bestemd voor de bouw van van vrijstaande woningen.

Op de speciaal gelanceerde website spreekt de gemeente in superlatieven over de nieubouwlocatie. "Plan ‘De Verlengde Duinstraat’ is gesitueerd op een fraaie locatie van Hoogerheide", zo is er te lezen. "Dat maakt het tot een toplocatie voor woningbouw. Royale percelen in een oase van landelijke rust bieden u de groene ruimte om uw woondromen waar te maken. En dat alles in de bebouwde kom van Hoogerheide, in de villawijk, met veel openbaar groen en ruime percelen met overwegend vrijstaande woningen. Dicht bij alle voorzieningen en dicht bij de uitvalwegen die voor een uitstekende bereikbaarheid zorgen."

Vrijheid bij bouwen

De verwachte belangstelling voor de woningpercelen is groot. De prijzen varieren van €145.250 (476 m2) tot  €285.750 (1055 m2) per kavel. Het plan biedt volop bewegingsvrijheid voor de toekomstige bewoners, zo meldt de gemeente: "De gemeente stelt voor het plan geen beeldkwaliteitsplan vast. Dat betekent dat u de nodige vrijheid hebt bij het ontwerp, vormgeving, materiaalkeuze en kleurstelling van uw woning." Slechts het zogeheten 'excessenbeleid' is dan van toepassing voor het hoofdgebouw oftewel de woning zelf: "Dit betekent dat het hoofdgebouw niet in ernstige mate in strijd mag zijn met de ‘redelijke eisen van welstand"