Van der Beek: Geen kwetsbare scholieren ‘zoek’ in Woensdrecht

(Tekst en foto: Han Verbeem)

HOOGERHEIDE / DEN HAAG – Landelijk zijn 5.200 leerlingen onvindbaar. Scholen, leerkrachten en begeleiders lukt het niet contact met hen op te nemen; het gaat vaak om scholieren uit kwetsbare gezinnen. In Woensdrecht zijn echter álle kinderen in beeld. zo benadrukt wethouder Lars van der Beek. “Bij ons doet zich dit probleem gelukkig niet voor.”

Van der Beek meldt, dat hij woensdagmorgen direct na bekendmaking van het landelijke nieuws een inventarisatie heeft laten uitvoeren binnen de gemeente Woensdrecht. “Ook de kwetsbare kinderen krijgen de begeleiding en aandacht die ze nodig hebben in deze coronatijd.” Doordat de scholen gesloten zijn, blijven kinderen noodgedwongen thuis.

Onderzoek AVS

Woensdag maakte de Algemene Vereniging van Schoolleiders (AVS) bekend dat landelijk ruim éénvijfde van de scholen een aantal leerlingen is ‘lwijtgeraakt’ tijdens de coronatijd. Het gaat om scholieren uit zowel het basis- als het voortgezet onderwijs. Gemiddeld zijn er bij deze scholen vier leerlingen ‘niet op de radar’, blijkt uit een onderzoek dat AVS heeft gehouden onder bijna duizend schoolbegeleiders in heel Nederland. Het gaat om kinderen met problemen thuis of die moeilijk aansluiting hebben bij de samenleving door bijvoorbeeld herkomst uit een ander land.