Tweede etappe Ster ZLM Tour finisht 15 juni in Hoogerheide

HOOGERHEIDE – Fiets- en wielergemeente Woensdrecht is donderdag 15 juni gastheer voor de aankomst van de Ster ZLM Toer. Op de Huijbergseweg ter hoogte van het gemeentehuis zal de finish getrokken zijn van de 2e etappe Tholen-Hoogerheide. Dat heeft wportwethouder Hans de Waal maandagmiddag bekendgemaakt. De Ster ZLM Toer is van 14 t/m 18 juni en kent 5 etappes.

Participeren in dit soort grote wielerevenementen past volgens wethouder Hans de Waal helemaal bij het imago van de gemeente Woensdrecht als fiets- en wielergemeente. "Met de Ster ZLM Toer halen we het zoveelste grote wielerevenement naar de gemeente Woensdrecht", aldus De Waal.

Door Tholen en Brabantse Wal-gemeenten

Op 15 juni komt de Ster ZLM Toer vanaf de Oesterdam na ca. 85 km de gemeente Woensdrecht binnen rijden. Vervolgens maakt de toer een lus van ca. 53 km door de Brabantse Wal gemeenten. Na 138 km staat de eerste doorkomst in Hoogerheide gepland gevolgd door nog drie plaatselijke ronden van 16 km. De finish van de 2e etappe in Hoogerheide staat gepland rond 15.50 uur.

De Ster ZLM Toer maakt deel van de UCI categorie 2.1 wedstrijd Europa Tour. Vele grote internationale ploegen zullen aan het vertrek staan. Met name de sprintersploegen van André Greipel, Marcel Kittel en Dylan Groenewegen zien de Ster ZLM Toer als een ideale voorbereiding op de Tour de France.

De plaatselijke organisatie van de Ster ZLM Toer in Hoogerheide is in handen van het wielercomité Woensdrecht. Zij hebben al bijna zestig jaar ervaring met het organiseren van het criterium in Woensdrecht.

Plaatselijk parcours

Het plaatselijke rondje van 16 km loopt vanaf het gemeentehuis op de Huijbergseweg, via Putseweg, Ossendrechtseweg, Calfven, Aanwas, Langeweg, Nieuweweg, Koeleweg, Laagstraat, Middelstraat, Molenbosstraat, Moleneind, Puts Molentje, Putseweg, Abdijlaan, Westerstraat en Huijbergseweg.

Ster ZLM Toer-organisatie

De organisatie van de Ster ZLM Toer/ GP Jan van Heeswijk is in handen van de Stichting Wielerbelang Schijndel. Een organisatie zonder winstbejag, die echt voor de wielersport gaat.
‘Wij zijn ontzettend blij en trots dat wij gast mogen zijn in de wielergemeente Woensdrecht, in het bijzonder Hoogerheide. Een evenement als de Ster ZLM Toer past perfect bij dé wielergemeente Woensdrecht”, aldus voorzitter Anton Ganzeboom.

De ZLM Toer kent 5 etappes:

  • 14 juni proloog in Westkapelle;
  • 15 juni Tholen – Hoogerheide;
  • 16 juni Buchten – Buchten;
  • 17 juni Verviers (B) – La Gileppe (B);
  • 18 juni Oss – Oss.