Stenen van viaduct Ossendrecht op A4: vijf voertuigen vernield, twee total loss

Foto: Pixabay

OSSENDRECHT – De politie onderzoekt de toedracht van een incident, waarbij dinsdagmorgen vanuit een viaduct over de A4 enkele grote stenen op voorbijrijdende auto's vielen. Dat gebeurde ter hoogte van de Oude Dijk bij Ossendrecht, boven het baanvak in de richting van België. Volgens de politie zijn tenminste vijf voertuigen geraakt door de vallende stenen, waarbij gelukkig geen gewonden zijn gevallen. De politie vraagt nadrukkelijk aan getuigen en aan mensen die meer weten over het voorval, om zich te melden.

"Vijf voertuigen, voor zover nu bekend, hebben hierdoor schade opgelopen", zo meldt Politieteam Bergen op Zoom via social media. "Twee voertuigen waren dusdanig beschadigd dat er een takelwagen aan te pas moest komen om deze af te voeren."

Kinderkop

De aangetroffen stenen waren een straatstenen, ook wel bekend als 'kinderkop'. "Graag zouden wij in contact komen met mensen die iets gezien hebben", zo is de oproep van de politie. Er is een vermoeden om wat voor soort daders het gaat. "Gedacht wordt aan jeugd op het viaduct." Tegelijk houdt de politie rekening met andere mogelijkeden waardoor de stenen van het viaduct zijn gevallen, zoals "afvallende lading of iets soortgelijks." 

Melding getuigen

Getuigen kunnen melden bij de politie (telefoon 0900-8844). De zaak is geregistreerd onder nummer 2018013512.