Sportchallenge: de uitdaging om sport voor iédereen mogelijk te maken!

OSSENDRECHT – Wie van sporten en bewegen houdt, én graag iets over heeft voor het goede doel, kan vanavond terecht bij de 'sport-voor-iedereen-loop' oftewel de Sportchallenge! Vanavond is om half zeven de opening van het sporieve evenement, waarbij wethouder Lars van der Beek het startsein geeft bij de Volksabdij. Deelname kost 2,50 euro per persoon en inschrijven kan ter plaatse.

De Sporchallenge is een initatief van de gemeente Woensdrecht en BWI. Wandelaars, sportliefhebbers en geïnteresseerden voor een bootcamptraining krijgen voor € 2,50 een leuke activiteit aangeboden. De opbrengst gaat naar de aanpak van armoede en moet het mogelijk maken dat meer 18-plussers met financiële problemen kunnen (blijven) sporten. Een mooie geste van inwoners voor inwoners!

Loop voor iedereen

De ‘Sport-voor-iedereen-loop’ biedt voor elk wat wils, aldus de organisatie. Er zijn drie afstanden: "De lichte route is 2,5 km. De deelnemers wandelen een route door het bos en doen tussendoor wat oefeningen. Dit kan een leuke familieactiviteit zijn. De route is geschikt voor zowel kinderen, ouders als opa en oma. De middelafstand is 5 km."

Afwisselend wandelen en hardlopen

Stukken wandelen worden afgewisseld met sport- en hardloopoefeningen. "Een leuke uitdaging voor sportliefhebbers en iedereen die ervan houdt om lekker buiten te bewegen. Het kan zelfs een goede training zijn voor de avonddriedaagse. Voor geoefenden is er de zware route. Dit is een echte bootcamptraining: tijdens de 5 km hardlopen wordt er intervaltraining gedaan met fitnessoefeningen." Alle routes worden begeleid door een ervaren trainer of buurtsportcoach, zo melden de organisatoren.
 
• Voor meer informatie: www.bwiwoensdrecht.nl