‘Schietpartij Putte mogelijk vergissing’

PUTTE  – De schietpartij in Putte van eerder deze week, waarbij een woning en een auto aan de Schoolstraat onder schot zijn genomen, zou mogelijk een vergissing zijn. Dat melden verschillende media, waaronder Omroep Brabant en het onderzoeksblog CrimeSite. De politie doet geen verdere mededelingen over de mogelijke oorzaak en meldt slechts dat het onderzoek nog volop gaande is.

Zo zou volgens de berichten sprake zijn geweest van een gerichte aanval door criminele professionals: zo is er geschoten met een AK-47 Kalashniokov. Tegenover Omroep Brabant verklaarde de eigenaresse van de Audi dat het gaat om 'een pure vergissing'. "Wij worden nu neergezet als een stelletje criminelen, maar we zijn een jong en hardwerkend gezin", zo vertelt ze bij de regionale omroep.

Geen aanhoudingen

De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht; in de buurt zou worden gesproken dat er iemand kort na het incident was opgepakt maar dat wordt door de politie weersproken als 'een gerucht'. Bij het incident is niemand gewond geraakt, wat als een wonder gezien mag worden.

Getuigen gezocht

De politie is nog steeds op zoek naar de 'gouden tip' die naar de dader(s) leidt: "Hebt u nog informatie over het incident of de daders? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06-12207006. Belt u liever anoniem: 0800-7000."