Reeks van wietplantages opgerold bij vier adressen aan Akkerdreef

Foto: Politie.nl

HOOGERHEIDE – De politie heeft deze week op vier verschillende adressen op een woonwagenlocatie aan de Akkerdreef invallen gedaan bij drugspanden. In één geval zijn illegale wietplantages aangetroffen in de woning zelf, bij de andere drie ging het om kwekerijen in bijgebouwen en in tuinhuisjes. Bij de invallen is één bewoonster aangehouden en verhoord; ook is een Mercedes-personenauto in beslag genomen. In de ontmantelde kwekerijen stonden vele tientallen wietplanten.

Bij de eerste inval, in een bijgebouw naast één van de drugspanden, ondekte het invalteam van de politie  69 bijna oogstrijpe hennepplanten. "Uit onderzoek bleek, dat hier vermoedelijk sprake was van eerdere oogsten", aldus de politie. Een Mercedes-personenauto die bij de kwekerij stond is in beslaggenomen en afgevoerd. De gebruikte elektriciteit bleek verkregen door manipulatie van de energiemeter waarvan de zegels verbroken waren. In het pand werd echter niemand aangetroffen.

Vervolgens was het opnieuw raak op dit adres: in de directe omgeving van dit bijgebouw ontdekten de agenten een tweede kwekerij. "Ook in deze ruimte was een hennepkwekerij ingericht. Deze ruimte was recent geoogst en was op moment van aantreffen zonder hennepplanten. In deze ruimte stonden ruim 100 gebruikte kweekpotten met henneprestanten." Bij het onderzoek bleek dat ook deze kwekerij gereed stond voor hergebruik en bleek er een elektriciteitskabel te zijn gelegd naar een woning aan de Akkerdreef." Ook hier werd niemand thuis aangetroffen. "Deze kwekerij werd inbeslaggenomen en ontmanteld en omdat de gebruikte elektriciteit ook illegaal werd verkregen, werd dit gebouw en de woning van het energienetwerk afgekoppeld."

Tweede adres Akkerdreef Hoogerheide
Bij een volgende woning aan de Akkerdreef te Hoogerheide bleek ook daar in een tuinhuisje een hennepkwekerij in werking. "Deze was verdeeld over twee ruimtes met 52 en 30 bijna oogstrijpe hennepplanten. Uit onderzoek bleek dat ook uit deze kwekerij vermoedelijk meerdere oogsten zijn behaald. Ook hier bleek dat de elektriciteit illegaal verkregen werd, waardoor deze woning en het tuinhuisje van het netwerk werd afgekoppeld."

Derde adres Akkerdreef Hoogerheide
Verderop bij een andere woning aan de Akkerdreef te Hoogerheide werd eveneens in een tuinhuisje een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met 82 grote hennepplanten. "Bij deze kwekerij, die gezien de gebruik sporen al langer in bedrijf was, werd de aanwezige bewoonster aangehouden en naar het politiebureau gebracht voor verhoor. Ook hier bleek sprake van diefstal van elektriciteit en werd de woning en het tuinhuisje afgesloten van het energienetwerk."

Vierde adres Akkerdreef Hoogerheide
Vervolgens bleek bij de buren aan de Akkerdreef eveneens in een tuinhuisje een hennepkwekerij in werking te zijn. "In de ze kwekerij stonden 80 oogstrijpe hennepplanten. De bewoner was niet aanwezig. Ook hier was sprake van diefstal elektriciteit zodat ook deze panden van het netwerk zijn afgesloten."

Overige invallen in de regio

De invallen maakten deel uit van een regionale 'opschoonactie' van de poltie. Er zijn in West-Brabant ook invallen gedaan in onder meer Roosendaal (Leemstraat) en in Heiningen (Kraaijendijk), waar bij elkaar bijna duizend wietplanten zijn aangetroffem.