Promotieprijs 2018 naar machineproducent Tummers Hoogerheide

De eigenaar was donderdagavond verhinderd om zelf de prijs in ontvangst te nemen en twee medewerkers namen de honneurs waar. Saillant détail: de trofee is deels bij Tummers zélf vervaardigd, zo verklapte de bedrijfsleider bij de uitreiking. (Tekst en foto: Han Verbeem)

HOOGERHEIDE – Burgemeester Steven Adriaansen heeft donderdagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie de Promotieprijs Woensdrecht 2018 uitgereikt aan machineproducent Tummers uit Hoogerheide. Het bedrijf heeft zich bewezen als innovatief, sociaal bewust en onderscheidend: "Tummers weet als één van de weinige machinefabrikanten in staat snel te reageren op de veranderende behoeften van de wereldwijde voedselindustrie", aldus het juryrapport. Voor de Promotieprijs waren dit ook jaar drie organisaties genomineerd na een voorselectie uit de inzendingen. Ook B&B Friendship en Heemkundekring Het Zuiderkwartier waren in de race voor de prijs.

In 1976 is familiebedrijf Tummers BV gestart als machinefabriek en succesvolle onderhoudspartner voor de florerende Zeeuwse aardappelindustrie – zo sprak de jury die bestond uit onder anderen raadsleden René Adriaansen en Thierry de Jong. "Inmiddels is Tummers uitgegroeid tot een toonaangevende producent van machines, machineonderdelen en complete productielijnen voor aardappel- en groenteverwerking. De Tummers Groep bestaat vandaag de dag uit een viertal bedrijven met meer dan 100 werknemers, die over de gehele wereld opereren."

Enthousiasme

Het familiebedrijf Tummers is sociaal betrokken bij zowel personeel als zeker ook bij de omgeving. Het bedrijf straalt enhousiasme uit, aldus de jury: "De eisen van de voedselverwerkende industrie op het terrein van onder meer efficiëntie, duurzaamheid en productiesnelheid zorgen binnen deze organisatie voor voortdurende focus op innovatie." Het hele traject van engineering, productie en installatie wordt in eigen beheer uitgevoerd. De oplossingen en mensen van Tummers zijn te vinden bij de grotere AGF-
verwerkende bedrijven in geheel Europa, India, Rusland, China, Bangladesh, Egypte en Zuid-Afrika. Op deze manier wordt de gemeente Woensdrecht op een positieve manier uitgedragen.