Promotieprijs 2017 Woensdrecht naar Zorgcoöperatie Putte

Voorzitter Erik de Laet van de Zorgcoöperatie neemt de prijs in ontvangst. Naast hem staan bestuurslid Ludo Hoendevangers (midden) en secretaris Peter Nuijten (rechts). Uit het rapport blijkt dat de uitslag unaniem is: Zorgcoöperatie Putte verdient de Promotieprijs 2017! (Foto: Gemeente Woensdrecht)

HOOGERHEIDE – Zorgcoöperatie Putte is de winnaar van de Promotieprijs Woensdrecht 2017. Burgemeester Steven Adriaansen maakte de uitslag woensdagavond bekend tijdens de gemeentelijke Nieuwjaarsreceptie. Naast Zorgcoöperatie Putte waren ook IJsbaan Hoogerheide/Evenementenplein Hoogerheide en Stichting Jeugd en Jongerenwerk Woensdrecht genomineerd.

Inwoners van de gemeente Woensdrecht konden tot 1 december genomineerden voor de Promotieprijs voordragen. Half december is door de commissie een eerste selectie gemaakt uit de zes inzendingen. De uiteindelijke winnaar is woensdag bekendgemaakt. De bestuurders namen de prijs en de bijbehorende glazen trofee in ontvangst uit handen van de burgemeester.

Onderscheidend, enthousiast en goede publiciteit

De jurerende selectiecommissie was unaniem over de uitslag. Zorgcoöperatie Putte is onderscheidend en valt op door het enthousiasme en de publiciteit. "Onderscheidend, gericht op (onderlinge) ondersteuning en zorg",  aldus het juryrapport. "De organisatie geeft invulling aan ‘eigen regie’ en samenredzaamheid en benutten elkaars talenten en netwerken. Het effect van de coöperatie is dat er een groeiende groep burgers in Putte ontstaat – jong en oud- die zich voor elkaar inzetten. Met deze samenredzaamheid is Zorgcoöperatie Putte een voorbeeld voor vele andere dorpen en plaatsen in Nederland."

Landelijke media

Ook straalt de organisatie enthousiasme uit. "Vanaf de start medio 2015, is er door de initiatiefnemers een groot "wij gevoel "gecreëerd in Putte. De Zorg Coöperatie Putte is met groot enthousiasme gebracht maar ook met veel bijval ontvangen." Tenslotte weet de winnaar volgens het juryrapport goed met publiciteit om te gaan: "Zorgcoöperatie Putte krijgt veel positieve aandacht in de lokale maar ook landelijke media. Hiermee draagt men bij in het positief uitdragen van de gemeente Woensdrecht."