Politie waarschuwt voor oplichting en diefstal door babbeltrucs

De politie houdt een voorlichtingscampagne om met name senioren te waarschuwen tegen sluwe praatjesverkopers. (Foto: politie.nl)

HOOGERHEIDE / BERGEN OP ZOOM – De politie waarschuwt voor criminele 'praatjesverkopers' die in de regio actief zijn, en met babbeltrucs hun slachtoffers benaderen om hen vervolgens op te lichten of te beroven. "De afgelopen tijd zijn er diverse meldingen binnengekomen over babbeltrucs, waarbij vooral ouderen personen het slachtoffer zijn geworden" zo meldt Politieteam Bergen op Zoom. "Op een valse en slinkse manier wordt toegang in de woning verschaft. Er worden verschillende valse mededelingen gedaan over bijvoorbeeld een lekkage of onderhoud in de woning." De politie doet daarom de oproep: wees waakzaam!

Diefstal door een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor, aldus de politie: onbekenden bellen aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. "Vervolgens stelen zij uw geld en andere waardevolle bezittingen. In sommige gevallen gebeurt dit in combinatie met bedreiging en geweld." Dieven doen zich soms ook voor als meteropnemer of reparateur. "Of ze vragen om een glas water of een pen, terwijl een handlanger het huis binnenglipt." Deze zogeheten babbeltrucs zijn bedoeld om mensen op te lichten. "Het gebeurt voornamelijk aan de deur en bij pinautomaten. Denk niet dat het u niet overkomt, want de dieven zijn zeer behendig met hun smoezen."

Tips van de politie