Podium Kloosterhof stelt voorstellingen uit om Coronadreiging

(Redactie: Han Verbeem, Illustratie: Pixabay)

HOOGERHEIDE – Als gevolg van de toenemende Coronadreiging zijn tal van bijeenkomsten deze maand afgelast of uitgesteld. Ook de voorstelling ‘Mannen van Naam’ van zaterdag 14 maart in Podium Kloosterhof gaat niet door, evenals de optredens van zaterdag 21 maart (’t Echt Antwaarps Teater) en vrijdag 27 maart (The Bentleys met ‘To Liverpool and Back’). Er wordt naar een nieuwe datum gezocht voor de voorstellingen.

Dat heeft Marinell Bruijs namens het theaterpodium laten weten. Op de website van Podium Kloosterhof is inmiddels een verklaring geplaatst.

Het besluit is genomen na de oproep van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) om evenementen en bijeenkomsten in Brabant niet door te laten gaan, en de aangescherpte maatregelen die donderdagmiddag door premier Rutte zijn afgekondigd. Bijeenkomsten van meer dan 100 personen zijn tot 31 maart niet toegestaan.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

“Wij vinden het heel jammer dat de voorstelling niet kan doorgaan maar wij nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om zo risicogroepen te beschermen”, aldus Bruijs. “De gezondheid van onze theaterbezoeker is voor ons het allerbelangrijkste.”

Nieuwe voorstellingsdatum

De voorstellingen van maart worden verplaatst naar andere data. “Daarover zijn wij op dit moment in overleg en we zullen de bezoekers hierover later informeren.” Degenen die al kaarten hebben gekocht, kunnen deze gebruiken op de nieuwe, nog te bepalen voorstellingsdata.