Oproep: Ga alleen de grens over als het écht nodig is!

(Redactie: Han Verbeem, foto: gemeente Woensdrecht)

PUTTE / ANTWERPEN – Als grensgemeente heeft Woensdrecht te maken met de toegangsbeperkingen, die de Belgische overheid heeft ingesteld voor het verkeer vanuit Nederland vanwege de coronadreiging. “De grens is niet gesloten, maar alleen essentiële en dringende verplaatsingen zijn toegestaan.”

“In België zijn er strengere regels opgelegd dan in Nederland en daar wordt ook op gehandhaafd en beboet,” zo waarschuwt de gemeente Woensdrecht haar inwoners. “Is uw verplaatsing over de grens niet absoluut noodzakelijk, doe dit dan niet.” Mensen die voor hun werk noodzakelijkerwijs in België moeten zijn, mogen de grens passeren. Het doen van boodschappen of tanken van benzine is géén noodzakelijkheid, omdat dit ook in Nederland kan.

Samenscholingsverbod

De Belgische overheid controleert niet alleen op het bestemmingsverkeer. Zo gelden er in België ook strenge regels voor groepsbijeenkomsten en is op straat een samenscholingsverbod afgevaardigd. “Alle samenscholingen vanaf 2 personen zijn verboden; met uitzondering van gezinnen.”

De Belgische maatregelen zijn terug te vinden op www.info-coronavirus.be