Opnieuw illegalen uit vrachtwagens gesprongen

Agenten zoeken in de weilanden langs de A4 naar gevluchte verstekelingen. In twee dagen tijd zijn drie keer personen uit laadruimtes van vrachtwagens gesprongen en er vandoor gegaan. (Foto: Politieteam Bergen op Zoom)

OSSENDRECHT / BERGEN OP ZOOM – Opnieuw zijn langs de snelweg A4 personen uit laadruimtes van vrachtwagens gesprongen. Nadat gisteren 10 vreemdelingen in de buurt van Ossendrecht waren uitgestapt, deden zich vandaag twee soortgelijke voorvallen voor – zo meldt de politie. "Vanmorgen waren het vijf personen die op de grens met België uit de wagen sprongen", aldus Politieteam Bergen op Zoom. "Hiervan zijn er drie door de Belgische collega's aangehouden. Naar twee wordt nog gezocht."

Later op de dag deed zich opnieuw een situatie voor, maar ditmaal op het deel van de A4 tussen Tholen en Steenbergen. "Hier sprongen er zeven uit een vrachtwagen", aldus de politie. Deze worden nog steeds gezocht. Volgens het politieteam zouden ze mogelijk in de richting van Moerstraten zijn gelopen. "Hier wordt met ondersteuning van de politie helikopter naar uitgekeken." In de loop van de middag zouden vier van hen zijn opgepakt ter hoogte van het Pottersbos in Moerstraten.

 Hoewel het om drie vergelijkbare voorvallen gaat in twee dagen tijd, gaat de politie er niet op voorhand van uit dat er een oorzakelijk verband is. "De Vreemdelingenpolitie heeft de drie voorvallen in onderzoek", zo is de reactie.