Nieuwe indeling gemeentehuis, diensten Welzijnscentrum krijgen onderdak

Op de foto: het huidige Welzijnscentrum aan de Kromstraat 4. De diensten van onder meer BWI, MEE en WijZijn Traverse worden per oktober overgebracht naar het vernieuwde gemeentehuis. (Foto: Google StreetView)

HOOGERHEIDE – Het Woensdrechtse gemeentehuis in Hoogerheide wordt opnieuw ingedeeld. Dat meldt omroep ZuidWest. Zo krijgt de centrale ontvangsthal een aangenamere, publieksvriendelijke uitstraling. Ook komen de diensten van BWI, MEE en WijZijn Traverse per oktober in het gerenoveerde gemeentehuis. Het huidige Welzijnscentrum aan de Kromstraat verdwijnt.

Volgens wethouder Van Agtmaal is ongeveer 300.000 euro gemoeid met de herinrichting van het gemeentehuis, die binnenkort van start gaat. Daar staat tegenover dat de gemeente straks jaarlijks 50.000 euro bespaart op kosten voor onderhoud, verwarming, water en elektra.

Verkoop perceel Kromstraat

De verbouwingskosten wil Van Agtmaal terugverdienen met de verkoop van de grond waar nu nog het Welzijnscentrum staat. Dat zal na de verhuizing hoogstwaarschijnlijk tegen de vlakte gaan. Renovatie van het sterk verouderde pand is niet meer rendabel, aldus de wethouder.