Lintjesregen 2018: vijf maal Lid in de Orde van Oranje-Nassau

WOENSDRECHT / HUIJBERGEN / HOOGERHEIDE / OSSENDRECHT – Tijdens de jaarlijkse Lintjesregen op de dag vóór Koningsdag hebben vijf inwoners van de gemeente Woensdrecht een koninklijke onderscheiding ontvangen. Burgemeester Stenen Adriaansen heeft hen het eremetaal opgespeld. Dat gebeurde bij een feestelijk bezoek bij de gedecoreerden aan huis.

Daarbij zijn de volgende personen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau


Tony van Dijke (48) uit Ossendrecht

Tony is vele jaren vrijwilliger, zoals bij buurtschap de Heide In Ossendrecht (34 jaar actief), bij Carnavalsstichting D’Ossekoppe in Ossendrecht (32 jaar, waarvan 5 jaar als Nar). Daarnaast is Tony een kwart eeuw vrijwilliger de Ossendrechtse voetbalvereniging RGVV Odio.

Marianne van der Pol-Hopmans (59) uit Woensdrecht

Marianne is 37 jaar vrijwilliger bij RK parochie de Bron; daarnaast is zij 28 jaar bestuurslid van de Stichting Openbare Feestelijkheden Hoogerheide-Woensdrecht. Ook is ze 19 jaar mede-initiator en voorzitter van de Herdertjestocht Woensdrecht; en tenslotte is Marianne 11 jaar voorzitter van C’est La Vie (voorheen: KVO Woensdrecht).

Anje van Buuren-Meinardi (79) uit Huijbergen

Anje is 20 jaar vrijwilliger en secretaris van de Stichting Familieleden Psychiatrische Patiënten Westelijk Noord-Brabant; daarmaast is zij 17 jaar stadsgids bij SBM (Stichting Bezichtiging Monumenten) in Bergen op Zoom; ook is zij 4 jaar vrijwilliger bij Stichting Bevrijding Brabantse Wal te Bergen op Zoom.

Joke Schoone (72) uit Hoogerheide

Joke is 41 jaar bestuurslid en penningmeester van gymvereniging DOL; ook zij is jarenlang (24 jaar) vrijwilliger bij de RK parochie de Bron; tevens is ze 16 jaar vrijwilliger bij Stichting Jeugd en Jongerenwerk Woensdrecht; tenslotte is Joke10 jaar vrijwilliger bij de Flor van Putte Stichting te Ossendrecht.

Cees Jaspers (67) uit Ossendrecht

Na een periode van ruim 27 jaar in de lokale politiek heeft Cees onlangs afscheid genomen als raadslid in de gemeente Woensdrecht en daarvoor in de toen nog zelfstandige gemeente Ossendrecht. Hij maakte deel uit van de fractie van PvdA, waarvan hij op het laatst fractievoorzitter was, en heeft eerder 4 jaar als wethouder gediend. In totaal 31 jaar inzet voor hrt openbaar bestuur.