Lintjes voor Nettie Van Aert-Almekinders en Barbara Klaasen-van Persie

Op de foto: Nettie van Aert-Almekinders (links) en Barbara Klaasen-van Persie hebben vanmorgen de felicitaties ontvangen van de burgemeester, mét een fraaie bos bloemen. (Redactie: Han Verbeem. Foto’s: Gemeente Woensdrecht)

HOOGERHEIDE / HUIJBERGEN – Tijdens de jaarlijkse Lintjesregen is ook aan twee inwoners van Woensdrecht een koninklijke onderscheiding toegekend: Nettie van Aert-Almekinders uit Huijbergen en Barbara Klaasen-van Persie uit Hoogerheide. Zij zijn beiden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De overhandiging van het eremetaal volgt echter op een later moment.

Burgemeester Steven Adriaansen heeft de twee gelukkigen vrijdagmorgen op de hoogte gesteld “dat het de Majesteit heeft behaagd” hen een Koninklijke Onderscheiding toe te kennen. Vanwege de maatregelen in het kader van Convid-19 wordt de medaille en het bijbehorende draaginsigne op een later moment officieel uitgereikt.

Lintjesregen of ‘Algemene Gelegenheid’

Het is een traditie dat inwoners, die zich langdurig hebben ingezet voor de samenleving en actief zijn in het verenigingsleven, tijdens de Lintjesregen (formeel: de ‘Algemene Gelegenheid’) worden onderscheiden. Dat gebeurt kort vóór Koningsdag. De gedecoreerden zijn voorgedragen door de organisaties waarbij zij actief zijn (geweest). In Woensdrecht gaat het om twee inwoners, beiden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau:

Nettie van Aert-Almekinders (59) uit Huijbergen

De Koninklijke Onderscheiding is haar toegekend vanwege:

  •  5 jaar collectant voor het KWF;
  • 3 jaar organisator Spazzietocht Huijbergen;
  • 27 jaar vrijwilliger parochie de Bron;
  • 16 jaar vrijwilliger kerngroep Rommelmarkt Huijbergen;
  • 20 jaar secretaris van vrouwenvereniging Huijbergen;
  • 19 jaar mantelzorger, tevens initiatiefneemster verwendag voor mantelzorgers.

Barbara Klaasen-van Persie (67) uit Hoogerheide

De Koninklijke Onderscheiding is haar toegekend vanwege:

  • 41 jaar bestuurslid/vrijwilliger van Bowlingvereniging Bergen op Zoom;
  • 13 jaar bestuurslid/vrijwilliger van de Nederlandse Bowling Federatie.